Еуфорија у Хрватској пред дуел са Србијом…

СПЛИТСКА „СЛОБОДНА ДАЛМАЦИЈА“ УЗ ПРИМЕРАК СВОЈИХ НОВИНА ПОКЛАЊА И ХРВАТСКУ ЗАСТАВУ

  • „Јутарњи лист” доноси наслов „Борба почиње“, „Вечерњи лист“ уз „Идемо каубоји“ са великим оптимизмом чека меч добро познатих тимова

        Хрватска дневна штампа, логично, посветила је велику пажњу утакмици рукометних репрезентација Хрватске и Србије на старту Европског првенства истичући да ће се вечерас у Сплиту водити велика борба између два велика ривала пред 12.000 гледалаца у Спаладијум арени.

        „Јутарњи лист” доноси наслов „Борба почиње“ и изјаву селектора домаће селекције Лина Червара да је „гладан победа“, али да не сме да обећа европско злато, једину титулу која им недостаје.

        - Можда сам кукавица, али не могу да обећам злато. Јако желимо ту медаљу, али нико не размишља о томе да је само једном домаћин освојио Еуро - цитира се Червар.

        Интересантно је и да Хрвати подсећају на негативан скор са Србијом на великим такмичењима 3-1-4, али да верују да је сада дошло време да се изједначи скор у Сплиту.

        Сплитска „Слободна Далмација“ отишла је најдаље са еуфоријом јер се уз примерак новина добија и хрватска застава као најава спектакла који гарантује двобој две селекције.

        У центру пажње локалних медија из табора „Орлова“ највише је Петар Ненадић и означава се као главно оружје Србије, као и да је његов дуел са Луком Циндрићем кључан.

        Лист „24 сата“ наглашава да је велики хендикеп Србије изостанак једног од најбољих играча Растка Стојковића због повреде, након што је селектор Јовица Цветковић одлучио да стави његово здравље испред резултата иако је искусни пивотмен инсистирао да одложи операцију колена.

         „Вечерњи лист“ истиче кратак наслов „Идемо каубоји“ и са великим оптимизмом чека меч добро познатих тимова.

        Утакмица А групе између Хрватске и Србије игра се вечерас од 20.30 сати.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари