Бошковић би у Рио и без квартета најбољих

ЗБОГ СУКОБА СА СЕЛЕКТОРОМ ТИМ БЕЗ АНДРЕЕ ЛЕКИЋ, САЊЕ ДАМЊАНОВИЋ, КАТАРИНЕ ТОМАШЕВИЋ И ДРАГАНЕ ЦВИЈИЋ

Саша Бошковић

        ВИЦЕШАМПИОН планете креће у немогућу мисију одбране сребрне медаље. У скоро потпуно измењеном саставу у односу на СП у Србији, наша женска рукометна репрезентације кренула је јуче да се спрема за планетарни шампионат у Данској (5-22. децембар).

        Због сукоба са селектором Сашом Бошковићем, у тиму нема четири најбоље играчице: Андрее Лекић, Сање Дамњановић, Катарине Томашевић и Драгане Цвијић, али шеф сручног штаба верује да и без њих Србија може да избори пласман на Олимпијске игре у Рију.

        - Чека нас тешка група на Светском првенству, али идемо на Шампионат да остваримо наш сан и извадимо олимпијску визу - поручио је Бошковић.

        Иако су значајно ослабљене, наше рукометашице не би требало да имају тежак задатак да буду међу четири најбоље у групи, у конкуренцији Данске, Црне Горе, Мађарске и аутсајдера Туниса и Јапана. Али, за пласман у квалификације за Рио ће морати и више од тога да остваре.

        - Ово је можда моја последња година бављења рукометом. То ми је додатни мотив, јер би учешће на Играма био најлепши завршетак каријере - нагласила је Биљана Банделијер.

        Наш тим већ ове недеље путује у Бразил, али на контролни турнир. У петак ће одмерити снаге са Аргентином, дан касније са Словенијом, а у недељу ће их тестирати актуелне светске првакиње Бразилке.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари