Рио: Наши стрелци изборили квалификације

СУТРА ЋЕ НА ВАТРЕНУ ЛИНИЈУ И ИВАНА МАКСИМОВИЋ И АНДРЕА АРСОВИЋ, МК ПУШКОМ ИЗ ТРОСТАВА

        Пети такмичарски дан на Светском купу у Рио де Жанеиру отворили су стрелци малокалибарском пушком из лежећег става.

        Сва тројица српских репрезентативаца: Стеван Плетикосић, Миленко Себић и Милутин Стефановић су кроз врло масовне елиминације изборили пласман у квалификацијама.

Стартовало је чак 97 такмичара, а у квалификацијама има места за 54 стрелца

        Стеван Плетикосић је „убио“ 621,5 кругова, што је био четврти укупно резултат елиминација. Искусни Крагујевчанин је заузео треће место у првој групи, у којој је Миленко Себић са 623,3 круга био десети (укупно 14.)

        Милутин Стефановић, иначе специјалиста за ваздушну пушку, је „извадио последњу карту“ за квалификације. Сутра ће се такмичити по 27 најбољих из сваке групе елиминација, а Стефановић је са 615,9 био баш 27. у другој групи.

        Пријатно изненађење је направио Британац Кенет Пар, који је гађао у другој групи, постигавши најбољи резултат дана - 628,7 кругова. Изненађење је и резултат аргентинског ветерана Анхела Росенда Велартеа, најбољег у првој групи. Искусни стрелац, који је само два пута у каријери дошао до финала Светског купа, и то још у 20. веку, је са 627,4 круга био најпрецизнији у првој групи.

        Било је и непријатних изненађења. Међу онима који себи нису нашли место у квалификацијама је и актуелни олимпијски првак Сергеј Мартинов (Белорусија), који је заузео тек 31. место у другој групи, са укупно 68. резултатом (614,9 кругова).

        Сутра ће, сем српског трија у квалификацијама МК пушком лежећи, од наших репрезентативаца на ватрену линију и Ивана Максимовић и Андреа Арсовић, које очекују елиминације МК пушком из тростава.

        МК пушка лежећи, елиминације - А група: 1. Анхел Росендо Веларте (Аргентина) 627,4, 2. Антон Ризов (Бугарска) 625,7, 3. Стеван Плетикосић (Србија) 625,1... 10. Миленко Себић 623,3... Укупно 47 стрелаца.

        Б група: Кенет Пар (Велика Британија) 628,7, 2. Торбен Гримел (Данска) 624,9, 3. Метју Емонс (САД) 623,4... 27. Милутин Стефановић 615,9... Укупно 50 стрелаца.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари