Путин руским олимпијцима пожелео успех и рекао да ће их пратити очи целе земље

ВИШЕ ОД ПОЛОВИНЕ ГРАЂАНА РФ (51 ОДСТО) СМАТРА ДА ЋЕ ЊИХОВИ ЉУБИМЦИ БИТИ УКУПНИ ПОБЕДНИЦИ У СОЧИЈУ

  • Председник РФ олимпијцима своје земље поручио: „Наши навијачи - а њих су стотине и стотине хиљада - пажљиво ће пратити сваки ваш наступ. Цела Русија полаже наде у вас, рачуна на вас. Наш тим је млад и перспективан и ја не сумњам да ћете учинити све што је до вас да остварите победе“
  • Још је нагласио: „Желим вам срећу јер је у надметањима која вас чекају - поред рада, храбрости и воље - веома важна и срећа. Нека она буде са вама“
  • Путин 6. фебруара почиње серију билатералних састанака са страним колегама. Прво ће се срести с председником Кине Си Ђинпингом, а потом са председником Таџикистана Емомалијем Рахмоном, турским премијером Реџепом Тајипом Ердоганом, премијером Холандије Марком Рутеом, јапанским премијером Шинзом Абеом...

         РУСКИ председник Владимир Путин одржаће у Сочију састанке не само са руководством Међународног олимпијског комитета него и са колегама из других земаља који долазе на Игре и присуствоваће отварању Олимпијских игара 7. фебруара.

         Данас је посетио приобално олимпијско село и учествовао у свечаном дочеку делегације Олимпијског комитета Русије.

Присуствовао је и церемонији подизања заставе Руске Федерације и дружио се са руским олимпијцима и упознао се с инфраструктуром у олимпијском селу.

         Приликом сусрета са руским олимпијцима, са којима се фотографисао у Олимпијском селу, Путин је рекао да је уверен у њихове добре резултате.

         Он се одмах потом фотографисао и са „градоначелницом“ Олимпијског села Јеленом Исинбајевом и њеном заменицом Ирином Слуцком које су му поклониле плетене вунене чарапе.

         Уследило је интонирање државне химне, а онда је шеф руске државе олимпијцима своје земље рекао:

         „Наши навијачи - а њих су стотине и стотине хиљада - пажљиво ће пратити сваки ваш наступ. Цела Русија полаже наде у вас, рачуна на вас. Наш тим је млад и перспективан и ја не сумњам да ћете учинити све што је до вас да остварите победе. Не заборавите: најважније је да се поштено, отворено и смело борите. Тако ћете остварити најбоље резултате у својим спортским каријерама. Желим да вам свима донесе задовољство ваш тешки и одговорни рад и да будете срећни“.

         Председник РФ у наставку је рекао да врхунски спорт не престаје да изненађује и подвукао: „То што ви чините на граници је људских могућности и изазива усхићење код свих који воле спорт. Желим вам срећу јер је у надметањима која вас чекају - поред рада, храбрости и воље - веома важна и срећа. Нека она буде са вама. Желим вам успехе и све најбоље“.

         Руски премијер Дмитриј Медв едев рекао је олимпијцима своје земље да је уверен да имају добре изгледе да се нађу на победничким постољима.

         Више од половине грађана Руске Федерације (51 одсто) сматра да ће њихови љубимци бити укупни победници зимске Олимпијаде у Сочију.

         Са истом прогнозом огласили су се и научници британског универзитета London South Bank. 

         Свечана церемонија отварања Олимпијаде биће на стадиону „Фишт“. Присуствоваће јој више од 40 председника страних држава и влада којима ће домаћин приредити пријем.

         На Олимпијади и Параолимпијади ће бити присутно укупно око 60 светских лидера.

         Путин лично руководи припремом и одржавањем Игара у Сочију, а тај „маратон“ је започео неколико година пре него што је МОК 2007. године донео одлуку о додељивању организације Игара Русији.

         Како је руски председник признао у филму „Филозофија меког пута“, који је емитован на телевизији „Русија“, он је лично изабрао место где ће бити одржана Олимпијада кад је почетком 2000-их дошао у планине, где се сад налазе планинске стазе и скакаонице.

         Отад се у Сочију много шта променило набоље, „и уопште, југ Русије се потпуно преображава“, оценио је председник Русије.

         У четвртак почиње серија билатералних састанака Путина са страним колегама. Тако ће се 6. фебруара састати с председником Народне Републике Кине Си Ђинпингом.

         Такође, планирани су сусрети руског лидера са председником Таџикистана Емомалијем Рахмоном, турским премијером Реџепом Тајипом Ердоганом, премијером Холандије Марком Рутеом, јапанским премијером Шинзом Абеом, председником Киргизије Алмазбеком Атамбајевом, као и с низом других страних званичника.

         Путин је неколико пута годишње посећивао „јужну престоницу“, да лично провери ток изградње и све припреме.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари