ПУТИН БАХУ: Учинићу све да Олимпијада протекне на највишем нивоу

ПРЕДСЕДНИК РФ СЕ У СОЧИЈУ САСТАО С ПРЕДСЕДНИКОМ МЕЂУНАРОДНОГ ОЛИМПИЈСКОГ КОМИТЕТА

         ПРЕДСЕДНИК РФ Владимир Путин обећао је да ће уложити максималне напоре како би Олимпијада у Сочију протекла на највишем нивоу и изразио наду да ће тај спортски догађај бити подстрек за даљи развој светског олимпијског покрета.

         „Хоћу да вас уверим да ћу учинити све да Сочи гостољубиво дочека све учеснике такмичења и за све госте” – изјавио је Путин на          састанку с председником МОК Томасом Бахом, након што су заједнички учествовали у церемонији дочека чланова МОК.

         По Путиновим речима, „главни задатак је да се Олимпијске игре у Сочију претворе у празник за љубитеље спорта у целом свету”.

         „Волео бих да Олимпијске игре у Сочију буду још један корак унапред у развоју олимпизма” – казао је шеф руске државе.

         Током разговора дотакнута је тема позитивног утицаја спорта и олимпијских игара на младе генерације.

         „Један од најважнијих задатака који ми у Русији, и Ви као председник МОК, покушавамо да решимо је позитиван утицај на младе људе” – истакао је руски председник.

         Он је нагласио да је развој масовног спорта важан да би се деца и адолесценти склонили с улица, да би се заштитили од утицаја штетних навика: од коришћења алкохола у дувана.

         Путин је подвукао да је улога МОК и других међународних организација у том смислу изузетно важна и обећао да ће Русија учинити све како би подржала те напоре.

         „Учинићемо све да Зимске олимпијске игре протекну на највишем нивоу” – рекао је он.

         С тим у вези, Бах је истакао да припремне радње с којима су упознати чланови МОК „потврђују процену да ће Игре заиста протећи на највишем нивоу”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари