Први мечеви Лиге Европе играће се 29. јуна

ЗВЕЗДA ПОНОВО КРЕЋЕ СА МАЛТЕ, ЛУЧАНЦИ СА ИНТЕРОМ ИЗ БАКУА, ВОЈВОДИНА НА РУЖОМБЕРОК

        Жребом у Ниону одређени су парови прве рунде квалификација за пласман у Лигу Европе.

        Црвена звезда ће, као и прошле сезоне, европски поход кренути са Малте. Додуше, овога пута у квалификацијама за Лигу Европе, а први ривал црвено-белима биће Флоријана.

        Лучанска Младост ће на дебију у Европи за ривала имати азербејџански Интер из Бакуа. Војводина није имала среће, прва препрека биће им Ружомберок из Словачке.

        Први мечеви играће се 29. јуна, а реванши су заказани за 6. јул. Као и Црвена звезда, Војводина и Младост биће домаћини у првим сусретима.

        Као што је то био обичај претходних сезона, јутро уочи жреба UEFA је тимове који су се нашли у бубњу сврстала у неколико група, чиме је сузила број потенцијалних ривала сваком клубу.

        Потенцијални ривали Црвене звезде били су: Зета (Црна Гора), Тре Пене (Сан Марино), Сант Хулија (Андора), Флоријана (Малта) и Сент Џозеф (Гибралтар).

        Војводина је ривале могла да добије међу следећим тимовима: Иртиш Павлодар (Казахстан), Ружомберок (Словачка), Фола Еш (Луксембург), Вашаш (Мађарска) и Ганџасар (Јерменија).

        На дебију у Европи лучанска Младост ће играти против једног од пет ривала: Тренчин (Словачка), Макаби Тел Авив (Израел), Интер Баку (Азербејџан), Дачија (Молдавија) и Ширак (Јерменија).

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари