Победом над Хрватима – Србија до Токија

ПО ЧЕТИРИ ГОЛА ПОСТИГЛИ ФИЛИПОВИЋ И МАНДИЋ КОЈИ ЈЕ ИЗВЕО И ПРАВУ МАЈСТОРИЈУ

* Финиш је одигран по ужасном невремену. Играло се "гол за гол" у завршници, да би Србија до преокрета стигла поготком Филиповића на 64 секунде до краја. Хрватска је ипак у наредном нападу са играчем више изједначила преко Вукичевића на 29 секунди пре краја. Само 12 секунди касније, Хрвати су скривили петерац, а сигуран извођач био је Филиповић, што је и Србији донео тријумф

__________________________________________________________

         Београд Базен: Ташмајдан (отворени). Гледалаца: 2.463. Судије: Адриан Александреску и Јоргос Ставридис. Играч више: Србија 14 (4), Хрватска 14 (6). Петерци: Србија 2 (2), Хрватска 3 (3). Искључења: Србија 15, Хрватска 14.

         СРБИЈА: Г. Пијетловић, Мандић 4 (1), Стојановић, Ранђеловић, Ћук 1, Д. Пијетловић, Вицо, Алексић, Јакшић 1, Филиповић 4 (1), Прлаиновић 1, С. Митровић 1, Б. Митровић (9 одбрана). Селектор: Дејан Савић.

         ХРВАТСКА: Бијач (9 одбрана), Бенић, Фатовић 2 (1), Лончар, Јоковић 1 (1), Буљубашић 1, Вукичевић 5 (1), Бушље 1, Милош, Врлић 1, Шетка, Гарсија, Марцелић. Селектор: Ивица Туцак.

          ВАТЕРПОЛО репрезентација Србије освојила је данас Светску лигу, пошто је у финалу завршног турнира у Београду победила Хрватску са 12:11 (1:3, 5:2, 1:3, 5:3).

         Србији је ово 12. златна медаља у Светској лиги, а укупно 14.

         Тријумфом на отвореном базену Спортског центра Ташмајдан, Србија је изборила визу за Олимпијске игре у Токију наредне године.

         Најефикаснији у победничком тиму били су Душан Мандић и Филип Филиповић са по четири гола.

         У селекцији Хрватске истакао се Анте Вукичевић са пет погодака, док је два постигао Лорен Фатовић.

         Хрватска је боље почела меч и головима Буљубашића и Вукићевића повела с 2:0, док се на другој страни Србија мучила у нападу. Изабраници Дејана Савића у пар наврата нису искористили играча више, погађали су и пречку и стативу, а добар на голу Хрватске био је и Бијач.

         Олимпијске шампионе је с нуле померио Ћук 18 секунди пре краја прве деонице, али је Јакшић у последњем нападу направио фаул за петерац који је сигурно извео Јоковић.

         Како је завршена прва, тако је почела друга петерцем за Хрватску. Сигуран извођач био је Фатовић за предност од 4:1. Србија је са два брза гола Мандића и Митровића пришла на гол заостатка, да би потом три минута и 20 секунди пре краја те деонице Филиповић донео изједначење домаћој селекцији.

         Без обзира на кишу која је почела да пада у Београду, Србија је ношена навијачима на "Ташу" стигла до потпуног преокрета головима Прлаиновића и Мандића 6:4.

         У трећу деоницу ушло се резултатом 6:5 и тај резултат је стајао на семафору три минута пре него што је Вукичевић реализовао контранапад за 6:6, да би Хрватска у финишу тог дела игре поново стекла гол вишка.

         Последња деоница играна је по јакој киши, а Србије је прво стигла до изједначења преко Јакшића. Хрватска је у наредном нападу и с играчем више у базену поново повела поготком Врлића, али је Мандић сјајним ударцем са скоро 10 метара донео изједначење.

         Играло се "гол за гол" у завршници, да би Србија до преокрета стигла поготком Филиповића на 64 секунде до краја.

         Хрватска је ипак у наредном нападу са играчем више изједначила преко Вукичевића на 29 секунди пре краја.

         Само 12 секунди касније, Хрватска је скривила петерац, а сигуран извођач био је Филиповић, што је и Србији донео тријумф.

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари