Планинско, Приморско и Додатно - три олимпијска села за Сочи-2014

СВИЂАЈУ СЕ СВИМ СТРАНИМ СПОРТИСТИМА КОЈИ СУ ВЕЋ СТИГЛИ

  • Све собе су за двоје људи, сваки олимпијац има кревет, ноћни ормарић, стону лампу, свој сто и столицу
  • О јавном реду и миру у Сочију и око њега брине 37 хиљада полицајаца, припадника руског Министарства за ванредне ситуације и војника

          СПОРТИСТИ су 30. јануара почели да се усељавају у олимпијска села. У Сочију ће их бити три: Планинско, Приморско и Додатно. Она ће током Игара примити око седам хиљада спортиста из целог света. И како кажу они који су већ били у олимпијским собама, услови живљења не само да су у складу са стандардима, већ су у нечему и бољи.

          У Приморском селу живеће 3.000 спортиста у следећим спортовима: хокеј, карлинг, брзо клизање, као и други спортисти који ће се такмичити у леденим халама и на олимпијским стадионима.

          На фасадама кућа већ висе заставе репрезентација. И руски спортисти ће живети овде, неће имати никакве повластице као домаћини Олимпијаде. Удобност је у складу са стандардима МОК: собе су за двоје људи, свако има кревет, ноћни ормарић, стону лампу, сто и столицу. Нема никакве раскоши, али, они који имају с чим да пореде, задовољни су смештајем у Русији. 

          Сендор, главни оперативац олимпијске делегације Мађарске:

          „У поређењу с нашим претходним искуством, ово је прилично пространа соба. Сигуран сам да ће се то свидети нашим репрезентативцима, јер је овде удобно, веома чисто, све је урађено у модерном стилу“.

          Скијаши, сноубордери и фристајлери биће смештени нешто више: у хотелима урађеним у стилу алпских кућица на платоу Роза Хутор. Још једно село - Додатно - биће отворено поред комплекса за бијатлон. У планинском делу ће укупно моћи да живи  око четири хиљаде спортиста.

          Ден Меркли, директор олимпијског села: „Увек сам се пре Олимпијских игара осећао исто. Али, овај пут је очигледно да је Русија веома озбиљно приступила питањима безбедности и створила услове да се добро осећамо и на јавним местима“.

          Тренутно се о јавном реду и миру у овом региону стара око 37 хиљада полицајаца, припадника Министарства за ванредне ситуације и војника.

          Меркли је олимпијска села назвао најбезбеднијим местом у Русији. Међутим, многе владе су својим грађанима препоручиле да их не напуштају и да не посећују суседне кавкаске републике.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари