У главним улогама Лоу, Пековић и Мачван

Прва победа кошаркаша Партизана у Ц групи Евролиге против Шарлроа (91:81)

Фото: www.kkpartizan.rs

  • Наредног четвртка Партизан ће у Пиониру дочекати екипу мадридског Реала

       БЕОГРАД, (ФоНет) - У трећем колу Ц групе Евролиге, кошаркаши Партизана победили су у Београду белгијски Шарлроа резултатом 91:81 (22:17, 30:27, 21:26, 18:11) и тако сачували шансе да се пласирају у другу фазу такмичења.

       После пораза у прва два кола, црно-бели су играли практично квалфикациону утакмицу, јер би у случају новог неуспеха изгледе да прођу меðу 16 најбољих тимова Европе свели на теорију.

       То оптерећење било је видљиво од почетка до краја, јер су играчи Партизана у неколико наврата лако губили предност од седам - осам поена, али се нису предавали и четири - пет минута пре краја коначно су успели да "преломе" утакмицу.

       У 37. минуту црно-бели су повели 83:76 и Белгијанци више нису успели да се врате.

       Највеће заслуге за први овогодишњи тријумф Партизана у Евролиги имао је Ејси Лоу, који је на терену провео више од 38 минута и имао учинак од 26 поена, три скока, две украдене лопте и седам аисистенција, па је сасвим заслужено проглашен за најбољег играча утакмице.

       Американац је у Београд дошао са репутацијом играча који је последње четири сезоне провео у НБА лиги и вечерас је коначно показао све квалитете. Не само што је био веома прецизан приликом шутева и асистенција, већ је први пут успео потпуно да се прилагоди на европске системе у одбрани и утакмицу је завршио са само једном изгубљеном лоптом.

       Управо изгубљене лопте на овој утакмици су направиле разлику у игри Партизана. У претходна два сусрета црно-бели су губили по више од 20 лопти, а вечерас су то свели на десет, а само у два наврата играчи белгијског тима добили су прилику да постигну лаке поене из контри.

       Прво полувреме Партизан је завршио са предношћу од седам поена, а онда је за само минут у трећој четвртини дозволио противнику да се серијом од 7:0 врати. У том делу игре играчи Шарлроа су погодили четири тројке и у последњи део игре ушли су са десет погођених шутева ван линије 6,75 метара.

       У последњој четвртини црно-бели су коначно успели да зауставе бекове белгијског тима и у тих десет минута Шарлроа није дала ниједну тројку. С обзиром да игру заснива готово искључиво на шуту споља, првак Белгије практично није имао шанси да после победе у Истанбулу против Ефеса направи још једно изненађење.

       Стандардно добру игру пружио је Никола Пековић, а Милан Мачван је и на овој утакмици показао да је велико појачање Партизана, јер је са индексом успешности 22 био други најкориснији играч црно-белих.

       Наредног четвртка Партизан ће у Пиониру дочекати екипу мадридског Реала.

       Партизан: Лоу 26, Кецман 7, Радуљица 1, Јарамаз, Лучић 7, Милосављевић 14, Катић, Божић, Чакаревић, Мачван 15, Анђушић, Пековић 21.

       Шарлроа: Хил 15, Велш 10, Хамилтон 5, Грин 6, Овенеке, Ридик 10, Жадин, Мале 19, Пеник, Мореј, Бегин, Шенгелаја 18.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари