Партизан се не одриче титуле док постоји шанса

„ЦРНО-БЕЛИ” ВЕЧЕРАС У МАЛОМ ГРАДСКОМ ДЕРБИЈУ ДОЧЕКУЈУ ВОЖДОВАЦ,

КОЈИЋУ ОДГОВАРА УЛОГА КОЈУ ТРЕНУТНО ОБАВЉА

     Немања Којић

        У претпоследњем мечу ове сезоне на свом терену фудбалери Партизана вечерас од 20 часова дочекују градског ривала Вождовца одлучни да у завршна три сусрета забележе исти број победа. Сви играчи су здрави и нема суспендованих, а како је рекао тренер Марко Николић нема ни разлога да се тим често мења. И поред тога, најавио је „најмање једну промену”.

        - Дочекујемо Вождовац после две јако добре утакмице и две важне победе. Још увек имамо математичку шансу да се боримо за титулу првака Србије. Докле год та шанса постоји ми ћемо се борити - изјавио је шеф стручног штаба „црно-белих”.

        Уобичајено, гостима је упутио похвале:

        - Вождовац је уз Раднички из Ниша најискуснија екипа у овом такмичењу. Почев од Миловановића и Бабовића, па у задњој линији Михајлова и Драговића, на боковима Пројића, Дукића и Јашића и да не набрајам даље. То су све играчи који имају стотине и стотине суперлигашких утакмица у ногама, а многи од њих и интернационално искуство. Вождовац има веома искусан тим и фудбалски квалитетан. Најмлађи је некадашњи омладинац Партизана Марушић.

        Намере још увек актуелног првака остају непромењене:

        - У добром смо налету. Циљ нам је да победимо све утакмице до краја првенства. Пред нама је нови изазов. Очекујем да нас публика подржи у великом броју, а на нама је да јој се одужимо добром игром, трчањем и борбом. Противник уме да игра фудбал, па се надам да ће гледаоци видети добру и лепу фудбалску представу.

        Николић је додао да играчима Партизана није неопходан посебан мотив, јер морају да оправдају грб и дрес који носе.

        - Шансе да будемо успавани не постоје, односно равне су нули.

        О Немањи Којићу, који је у последња два меча постигао четири поготка, рекао је:

        - Он није спреман. Улога коју је имао у тим сусретима је нешто што му у тренутно јако прија. Био је јако користан и за тим и за себе. Направио је велики учинак. За кратко време је дао четири гола. Којић сваки тренутак на терену проводи на поштен начин, као врхунски професионалац и то му се и вратило када је било најважније и за тим и за њега. До даљег остаће у овој улози, јер му добро иде. Нема ни потребе да је мењамо десетак дана до краја првенства.

        Вождовчани су пре осам и по година победили у Хумској с 3:2. Партизан је наредна четири првенствена дуела добио. Јесенас, у сусрету који су обележиле кардиналне грешке судије Миодрага Гогића, након прегршт узбуђења славио је на Врачару с минималних 1:0, поготком Милоша Јојића у 35. минуту.

        Марко Николић је истакао да не размишља о прелазном року, јер је окупиран наредним утакмицама. Упитан да ли у Србији може да се догоди сценарио као у Енглеској и Шпанији, у којима ће клубови „виђени” као нови прваци највероватније остати без титуле, одговорио је:

        - Не знам да ли је то реално. Сви до краја имамо по три тешке утакмице и никоме неће бити лако. Велики је улог на свим странама. Из визуре Партизана могу само да кажем дај боже да се тако нешто деси и у Србији.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари