Партизан са „Романтичарима” за одбрану врха

ПОМОЋНИ ТРЕНЕР СРПСКОГ ПРВАКА НАЈАВЉУЈЕ ДОБРУ ИГРУ

И ТРИ БОДА У МАЛОМ ГРАДСКОМ ДЕРБИЈУ (19 Ч)

        Шампион у малом градском дербију вечерас у шестом колу Суперлиге од 19 часова, дочекује ОФК Београд који су пре недељу дана зауставили Раднички из Ниша. Први су затресли мрежу Нишлија и нанели им први пораз. У табору Партизана респектују ривала, али очекују да и 15. пут заредом савладају тим са Карабурме.

        - У госте нам долази веома добра екипа ОФК Београда. После победе против Нишлија стижу растерећени и мотивисани. Њихов тим представља „микс” младости и искуства. Издвојио бих младе: Голубовића, Здјелара, Чаврића, Шкрбића и Јешића… Уз искусне Дамјановића, Перовића и Богавца чине хомогену екипу, која може да постигне погодак сваком противнику у нашој лиги. ОФК Београд нема тим који се брани свих 90 минута. Воли да игра јаке утакмице и зато сам убеђен да ће доћи да се надигравају и да ће бити добра утакмица - изјавио је Звонко Варга, који је јуче мењао прехлађеног Вука Рашовића.

        Помоћни тренер „црно-белих” истиче изванредну атмосферу у екипи и додаје:

        - Желимо да победимо и да останемо на врху табеле. Надам се да ћемо играти као у другом полувремену сусрета са Слободом и да ћемо задовољити навијаче и освојеним бодовима и квалитетном игром и приредити им лепо фудбалско вече.

        Поред повређеног голмана Милана Лукача изостаће и кажњени Никола Нинковић:

        - Прошле јесени када је Вермезовић био болестан имали смо проблем с Митровићем. Тада сам рекао да верујем у Митровића, да је он велики победник и да ће тако изаћи и из борбе са самим собом. То се обистинило и видите где је сада. С Нинковићем све иде много спорије. Правдољубив је и реагује у афекту. Никако да схвати да не може тако да се понаша и да због његове грешке испаштају и саиграчи и клуб, а он највише. Сигуран сам да ће и Нинковић победити самог себе - казао је Варга.

        Додаје да стручни штаб велику пажњу посвећује решавању овог проблема:

- Саветујемо га, подстичемо на позитивне ствари, али проблем мора сам да савлада и реши. Уверен сам да ће и Нинковић изаћи као победник и да ће бити оно што стварно јесте, а то је играч који има велики потенцијал и који на терену прави разлику.

        О малом броју нападача Варга је рекао:

        - Ситуација је заиста специфична. Ни у играчкој, а ни у тренерској каријери овако нешто ми се није десило. Свакако да има више простора за рад. Фофана и Којић су добри играчи и верујем да ће обојица напредовати и дати доста голова.

        Никола Гулан, повратник из Италије, је јасан:

        - ОФК Београд ће максимално мотивисано и концентрисано ући у меч. Знамо да нема лаких утакмица и да од првог минута морамо да кренемо јако и на победу. Доста смо добро радили и надам се да ћемо надоградити оно што смо приказали у другом делу против Слободе. Потрудићемо се да искористимо мане противника, јер хоћемо задржимо прву позицију. Желимо да наредне године играмо ово што смо пропустили ове и зато морамо да побеђујемо.

        Партизан и ОФК Београд се састају 116. пут. „Црно-бели” су забележили 65 победа, „Романтичари” 22, уз 28 ремија и гол-разлику 238:112. Пре седам година фудбалери ОФК Београда су у Хумској славили с 1:0, а потоњих 14 дуела Партизан је добио са 41. постигнутим поготком и седам примљених.

За 100 динара на породичну трибину

        Партизан вечерас отвара „Породичну трибину” за родитеље с децом, који ће за само 100 динара моћи да посматрају меч са ОФК Београдом, без обзира колико имају малишана.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари