Партизан први финалиста

Црно-бели у првој полуфиналној утакмици Купа Кораћа победили Раднички - 96:75

* Црно-бели су утакмицу "преломили" почетком треће четвртине, када су серијом од 11:0 повели 53:43, што Раднички више није успео да стигне, што због добре игре Партизана, што због умора од тешке утакмице против Војводине

          НИШ, (ФоНет) - Кошаркаши Партизана пласирали су се у финале Купа Радивоја Кораћа, пошто су вечерас у Нишу у првој полуфиналној утакмици победили екипу крагујевачког Радничког резултатом 96:75 (19:25, 23:18, 25:11, 29:21).

          Партизан ће се сутра за пету узастопну титулу победника националног купа борити против победника другог полуфинала у којем се састају Црвена звезда и Хемофарм.

          Меч против Радничког Партизан је добио лакше него што се очекивало. Форма Крагујевèана је очигледно у паду, што се видело и у четвртфиналу против Војводине, када су победили уз доста среће.

          Само у првој четвртини Раднички је играо добро и у нападу и у одбрани, али је већ од друге четвртине пао и Партизан је у 15. минуту први пут повео (32:30).

          Црно-бели су после тога потпуно преузели контролу и из минута у минут повећавали вођство. Највећу предност Партизан је остварио под обруèима и имао је готово двоструко више скокова од Радничког.

          То му је омогућило да до почета последње четвртине упути готово 20 шутева више од противника и без обзира на проценат шута ту предност је било лако материјализовати.

          Почетком последње четвртине, када је Партизан имао предност од 11 поена, Саши Братићу је досуђена лична грешка, после чега је он непримерено реаговао и добио техничку грешку.

          Тада је реаговао и тренер Радничког Мирослав Николић, који је ушао у жесток вербални дуел са арбитрима, који су му досудили најпре  техничку грешку.

          Партизан је тако добио шест слободних бацања, од којих је Данило Анђушић погодио пет и практично решио утакмицу.

          Штета што је тим непотребним инцидентом бачена сенка на утакмицу коју је Партизан ипак заслужено добио, јер је вечерас био бољи од Радничког у свим сегментима игре.

          Партизан: Кецман 7, Радуљица 6, Лучић 5, Милосављевић 3, Богдановић, Катић 16, Божић 11, Чакаревић 7, Џејмс 17, Мачван 8, Анђушић 16, Бертанс.

          Раднички: Павковић 14, Синовец 14, Сајмон 14, Марковић, Бирèевиæ 4, Братић 7, Вуксановић, Марјановић 5, Скот 7, Мијатовић 4, Стојачић, Бакић 6.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари