Могући опоненти Партизанa и Торино, Фајнорд…

ПАРТИЗАН ЋЕ ТАКМИЧЕЊЕ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ПОЧЕТИ У ДРУГОМ КОЛУ, УТАКМИЦАМА 17. И 24. ЈУЛА, А ЖРЕБ ЋЕ СЕ ОБАВИТИ 23. ЈУНА

         Фудбалери Партизана ће се у предстојећој сезони такмичити у квалификацијама за Лигу Европе (ЛЕ), а ако дођу до плеј-офа за пласман у групну фазу, готово сигурно ће бити носиоци.

         Партизан ће такмичење у квалификацијама почети у другом колу, утакмицама 17. и 24. јула, а жреб ће се обавити 23. јуна.

         Како се наводи на сајту Партизана, укупно 80 клубова ће играти у другом кругу, а Партизан је са 14.825 бодова на шестом месту међу носиоцима. Међу могућим Партизановим противницима, који се налазе од 41. до 80. места на листи, налазе се и Спартак из Трнаве, мађарски Ђер и Ференцварош, шкотски Абердин и Кошице из Словачке.

         Њима би се могле додати и екипе из бивше Југославије, али и два представника Албаније. Пре главног жреба, биће формиране подгрупе (са по осам или 10 екипа), па ће број потенцијалних ривала Партизана бити сведен на четири, пет клубова.

         Ако прође у треће коло квалификација, у коме ће учествовати 58 екипа, Партизан ће бити међу 29 носилаца, на 15. месту. Међу потенцијалним ривалима Партизана биће екипе које су по коефицијенту између 30. и 58. места на листи, а ту су холандски Гронинген, Сиваспор из Турске, АИК Стокхолм, Литекс из Бугарске и Гетеборг из Шведске.

         Ту су још и норвешки Тромсо, дански Брондби и шкотски Мадервел.

         Жреб за утакмице трећег кола обавиће се 18. јула, а утакмице су на програму 31. јула и 7. августа.

         У последњем квалификационом колу, у плеј-офу играће 62 екипе. Партизан је тренутно последњи (31) носилац у жребу, а ако дође до плеј-офа, „99 одсто“ ће остати међу носиоцима, наводи се на сајту.

         „За то што није 100 одсто сигурно заслужан је систем квалификација који би, под потпуно неповољним расплетом по црно-беле, у жреб плеј-офа могао да пресели једну или више екипа из квалификација за Лигу шампиона које имају јачи коефицијент од црно-белих. Истовремено би у квалификацијама за Лигу Европа сви фаворити који имају јачи коефицијент од Партизана морали неокрњени да стигну до жреба за плеј-оф“, пише на сајту.

         Међу екипама који нису носиоци, од 31. до 62. места на листи, налазе се и италијански Торино, холандски Фајнорд, норвешки Розенборг, Динамо из Москве, португалски Рио Аве и хрватска Ријека.

         Жреб за плеј-оф обавиће се 8. августа, а утакмице су на програму 21. и 28. августа.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари