Одбојкаши: Да сви помогнемо, без публицитета!

НЕКАДАШЊИ ТРЕНЕР РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЗОРАН ГАЈИЋ: „ОДБОЈКАШКА ПОРОДИЦА УВЕК БИЛА СЛОЖНА И ПОМАГАЛА, ПА ЋЕ ТАКО БИТИ И ОВОГА ПУТА”

         Одбојкашки савез Србије поручио је да је у овом тешком тренутку за Србију најважнија солидарност и помоћ поплавама угроженом становништву.

         Селектор мушке одбојкашке репрезентације Игор Колаковић рекао је да ће ОСС и сви одбојкашки радници помоћи у олакшавању последица ове катастрофе.

         - Ово је „цунами“ за Србију и земље у окружењу. Катастрофа великих размера. Солидарност је у овом тренутку најважнија и сви грађани Србије управо то и показују. Наша реакција ће бити организована, и ми као репрезентација ћемо учествовати у томе. Одбојкашки савез Србије и сви одбојкашки радници ће помоћи у олакшавању последица катастрофе - рекао је Колаковић.

         Одбојкашки ас и потпредседник ОСС Владимир Грбић рекао је да ће сви одбојкаши „који су цео свој живот представљали и бранили земљу и народ одговорити сада када је најпотребније”.

         - Најбоље је ставити се на располагање онима који знају шта треба радити и који су задужени за организацију таквих акција. Одбојкашки савез Србије и одбојкашки радници су и током ранијих недаћа увек одговарали максимално. Како и на који начин, то уопште није битно, нити било ко од тога треба да прави медијску помпу, или кампању. То је наша обавеза - казао је Грбић.

         Дугогодишњи капитен репрезентације Србије Никола Грбић поручио је да је спреман да се стави на располагање за помоћ угроженом становништву.

         - Нисам у Србији, али пажљиво пратим сва дешавања. У сталном сам контакту са Савезом, јер сви желимо максимално да помогнемо, али без публицитета. Заиста нам није потребна таква врста маркетинга. Као и током претходних недаћа, учнићемо све да помогнемо на конкретан начин. Мислим да је много боље да то урадимо заједнички, као организација, него појединачно - нагласио је Грбић.

         Некадашњи трофејни репрезентативац Србије Иван Миљковић поручио је да су јединство, заједничка воља и солидарност кључни за превазилажење ове катастрофе.

         Он је предложио да ОСС учествује у помоћи за реновирање дворане у Обреновцу.

         Капитен женске одбојкашке репрезентације Србије Маја Огњеновић исткла је да је „поносна на свој народ, као и на спортисте и спортске савезе који су у овим изузетно тешким тренуцима показали солидарност са угроженима”.

         - Сви смо ту и спремни смо да помогнемо. Одбојкашки савез Србије је учинио све што је могао и сигурно ће и даље помагати. Спортске хале су прихватиле угрожене и помогле на свој начин. Верујем да ћемо заједничким снагама, солидарно, превазићи и ову, незапамћену катастрофу и изаћи још јачи и сложнији из ње - рекла је Огњеновић.

         Коректор сениорки Србије Јована Бракочевић поручила је да ће се одмах по доласку у земљу прикључити свим акцијама за помоћ које организује Одбојкашски савез Србије.

         Примач најбољих одбојкашица Србије Јелена Николић дубоко је потресена свим дешавањима.

         - Одзив грађана за помоћ и солидарност свих људи ми дају наду да ћемо победити и ову катаклизму. Сада је најважније да сви заједнички радимо на превазилажењу катастрофалне ситуације - рекла је Николић.

         Некадашњи трофејни тренер репрезентације Зоран Гајић поручио је да је „одбојкашка породица увек била сложна и да је помагала, па ће тако бити и овога пута”.

         - Можда је ово прилика да се за утакмице Светске лиге напуне дворане у Нишу, Новом Саду и Београду, и да сав приход буде намењен у хуманитарне сврхе - предложио је Гајић.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари