Против Немачке за прво место у групи

Европски шампионат за одбојкашице: Србија-Украјина 3:0

  • Немице победиле Француску са 3:0 (25:18, 25:23, 25:18) и такође имају две победе, па ће се против Србије борити за директан пласман у четвртфинале

     БЕОГРАД, (ФоНет) - У другом колу А групе шампионата Европе за одбојкашице, репрезентација Србије победила је у Београду селекцију Украјине резултатом 3:0 (25:18, 25:18, 25:14) и пласирала се у другу фазу такмичења, а од исхода сутрашње утакмице против Немачке зависиће да ли ће бити директно у четвртфиналу или ће играти у осмини финала.

     Најбоље одбојкашице Србије нису имале много проблема против наслабије екипе у групи и без већих проблема су оствариле очекивану максималну победу и са доста самопоуздања очекују меч против Немачке, који ће сасвим сигурно бити неупоредиво тежи од прва два.

     За разлику од јучерашњег сусрета против Француске, када су почеле доста нервозно и деконцентрисано, вечерас су репрезентативке Србије од почетка била веома агресивне. Одмах су стекле предност од пет поена и Украјинке нису успеле да ухвате резултатски прикључак.

     У другом сету репрезентација Србије је поново била сигурна, а мањи пад уследио је у финишу, када су одбојкашице Украјине стигле до заостатака од само три поена (21:18). Тада је, међутим, уследио изванредан финиш српског тима, који је освојио четири поена заредом.

     Трећи сет је био прилика да српске одбојкашице егзибиционим потезима измаме аплаузе око 4.000 гледалаца у "Пиониру" и да на крају стигну до заслуженог тријумфа.

     У другој утакмици у нашој групи Немачка је победила Француску са 3:0 (25:18, 25:23, 25:18) и такође има две победе, па ће се сутра против Србије борити за директан пласман у четвртфинале. Украјина и Француска ће у међусобном дуелу одлучити ко ће завршити такмичење, а ко ће играти у осмини финала.

     Утакмица Србија - Немачка на програму је у понедељак од 20 часова. Украјина и Француска састају се од 17.

     У Ц групи, која се игра у Зрењанину, Пољска је победила Чешку 3:0 (25:20, 28:26, 25:20), док је Румунија савладала Израел истим резултатом (25:17, 25:23, 25:14).

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари