Францускиње добиле први сет, па у три наредна - декласиране

Србија стартовала победом у А групи шампионата Европе за одбојкашице

      БЕОГРАД, (ФоНет) - У пвом колу А групе шампионата Европе за одбојкашице, репрезентација Србије победила је у Београду селекцију Француске резултатом 3:1 (20:25, 25:15, 25:11, 25:19).

      Пред око 4.500 гледалаца, најбоље одбојкашице Србије су у "Пиониру" успеле да остваре план и освоје планирана три бода и тако направе први корак ка освајању првог места у групи, које обезбеђује директан пласман у четвртфинале.

      У дуел против доста скромних Францускиња, изабранице Зорана Терзића ушле су доста нервозно и без праве концентрације. Било је очигледно да осећају притисак због тога што су први пут на једном великом такмичењу играле пред својом публиком.

      До половине другог сета, одбојкашице Србије нису могле да се препознају и одиграле су знатно испод својих могућности, па су Францускиње лако добије први сет, а у другом повеле 13:10.

      Од тог тренутка, као да је на терен изашао други тим у  плавим дресовима. Репрезентативке Србије су одједном почеле да хватају све у одбрани, прорадио је блок, а Маја Огњеновић је изванредним разигравањем омогућавала саиграчицама лаке поене на мрежи.

      У другом сету репрезентација Србије је направила серију од 15:2 и добила тај део игре, да би потом у трећем декласирала Француску, која је једва прешла границу од десет поена. Када су се ослободиле почетног притиска, репрезентазивке Србије су у трећем сету заиграле и за публику и освојиле доста атрактивних поена.

      Игром коју су приказале од средине другог сета до краја меча, српске одбојкашице су наговестиле велике могућности, али ће у наредним утакмицама у групи, а посебни против Немачке, морати да избегну пад у игри какав су ималена почетку меча.

      У другој данашњој утакмици у А групи Немачка је победила Украјину резултатом 3:0 (25:17, 25:15, 25:17).

      У другом колу састају Немачка - Француска (17) И Србија - Украјина (20).

      У првом колу Ц групе у Зрењанину, Чешка је победила Румунију 3:0 (29:27, 25:19, 25:16), а Пољска је истим резултатом савладала Израел - 3:0 (25:23, 25:7, 25:15).

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари