Николина освојила злато - на празан стомак!

У ДИСЦИПЛИНИ КАНУ-ЈЕДНОКЛЕК НА 200 МЕТАРА КРОЗ ЦИЉ ПРОШЛА

У ВРЕМЕНУ 51.302 СЕКУНДЕ

        Српска репрезентативка у кануу Николина Мијушковић освојила је златну медаљу на Женском купу који се одржава у Сегедину.

        У финалу, наша такмичарка је у дисциплини једноклек на 200 метара кроз циљ прошла у времену 51.302 секунде. Место на победничком постољу обезбедиле су још Кинескиње Венхун Лин (52.502) и Луки Жанг (53.167).

       „Било је сјајна трка, пре свега због конкуренције. Довољно је када се види да су биле две Кинескиње у финалу, па онда и још такмичарки из земаља које улажу у женски кану. Дала сам последње атоме снаге“, каже Мијушковићева и наставља, „Имала сам пех јутрос, каснила сам на аутобус па нисам стигла ни да доручкујем. Без оброка сам стигла до злата“.

        Мијушковићева је у понедељак била најбржа прво у квалификационој групи, а затим имала и најбоље време у полуфиналу.

        Женски куп је пројекат Међународне кајакашке федерације (ICF) који се одржава са циљем развоја ове дисциплине која ће премијеру у олимпијском програму имати на Играма у Токију 2020. године.

        Ово такмичење је увертира за први овосезонски Светски куп који се у Сегедину одржава од 17. до 20. маја, а на ком ће Србија имати 23 посаде.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари