Невена Игњатовић првак Словеније у спусту!

А МОГЛА ДА ОСВОЈИ И „ДУПЛУ КРУНУ“, ЈЕР ЈЕ У ОТКАЗАНОЈ ТРЦИ СУПЕР ВЕЛЕСЛАЛОМА БИЛА НА 1. МЕСТУ

        Најбоља скијашица Србије Невена Игњатовић освојила је златну медаљу у спусту на Отвореном првенству Словеније.

        Невена је до злата дошла временом 1:48.61, док су друго и треће место заузеле Аустријанка Магдалена Егер и Немица Ан Катрин Маг.

        Тиме је Игњатовићева наставила сјајан низ, јер је претходне недеље дошла до два злата на купу у Сахалинску, оба у велеслалому.

        „Драго ми је да сам победила на државном првенству Словеније, с обзиром на то да спуст не возим толико често. Успеси у континуитету ми значе, како за генералну позицију на лествици, тако и за додатну снагу да се спремим за Војне Игре и трку велеслалома која је петог априла Аустрији. Надам се медаљи и тамо“, рекла је Невена.

        Попут Русије, Игњатовићева је и у Словенији могла да освоји „дуплу круну“, јер је у другој трци Супер велеслалома била на водећој позицији.

        „Међутим, после мене, негде око стартног броја 12 организатори су отказали наступ због премеканог снега. Генерално та друга трка велеслалома је била квалитетна, стартовале су баш добре Аустријанке и Немице и освојила бих вредне бодове. А била сам у том тренутку бржа за пола секунде, што је баш доста за брзе дисциплине. Штета је да се отказала, али шта је ту је, важно је да се вози у безбедним условима“, казала је она.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари