Невена Игњатовић: Новак је спортиста број 1

УПОЗНАЛА САМ ГА НА ВЕНЧАЊУ ПРИЈАТЕЉИЦЕ... НА ЕВРОПА КУПУ, БАШ САМ СЕ ЊЕГА СЕТИЛА НА СТАРТУ

Невена Игњатовић

        ПРВА четири бода Невене Игњатовић (26) у слалому за Светски куп велика су као сан који је сањала од шесте године када је први пут стала на скије. До циља на стази у Сестријеру, док је обилазила „капије“ остављајући далеко познатије ривалке, нашу најбољу скијашицу „наводила“ је парола коју јој је рекао Новак Ђоковић при упознавању пре неколико месеци: „Увек веруј у свој сан“.

        - У овај успех је уткано сигурно претходних 20 година, колико се бавим скијањем - почела је причу за „Новости“ Невена. - Тешко је да се објасни шта сам све урадила да бих стигла довде. Уложено је много труда, рада и одрицања... Али ваљда је и то поента свега. Да се нисам борила не бих дошла до оваквог резултата.

        Место на старту финалне трке донела јој је 29. позиција у првом кругу такмичења.

        - Много пута сам била близу пласмана у 30 најбољих, али често ми је недостајала која стотинка. Сада се апетити повећавају, јер више не гледам колико су други добри. Оног момента када уђеш у другу вожњу нема такмичара и тренера коме се ноге нису одсекле. Мораш да навикнеш на то окружење, камере, на сву позорност на тебе. Није лако, али ја сам успела. У другој вожњи сам после слабијег старта била све боља и боља, што се не виђа често.

        Већ сутра Игњатовићеву чека нови изазов на Светском купу, у Вал д'Изеру у алпској комбинацији.

Са Новаком Ђоковићем

        - Ту сам и раније освајала бодове, па бих волела опет да будем у врху. Доказала сам себи да вредим и сада само желим да корачам ка врху.

        Велики мотив за њу је и подршка коју има од најбољег српског тенисера Новака Ђоковића.

        - Упознала сам га на венчању пријатељице. Новак је за мене спортиста број један. На Европа купу, где сам била осма, баш сам се њега сетила на старту. Он зна колико је тешко успети у скијању, па ми зато даје велику снагу да будем још боља - закључила је Невена.

ЈЕДИНСТВЕНА

        Скијање није заступљен спорт у Србији, али је Невени драго што се налази у одабраном друштву.

        - Волим што сам јединствена због спорта којим се бавим. У слободно време правим наруквице, посвећена сам фотографији. Занима ме све што је уникатно. А скијање је баш такав спорт, екстреман и другачији.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари