Немеш и Станкић желе медаље и на СП у Вегасу

ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ ЗА МЛАЂЕ СЕНИОРЕ ПОКАЗАЛО ЈЕ ДА У БУДУЋНОСТИ МОЖЕ ЈОШ ДА СЕ УРАДИ, КАЖЕ СЕЛЕКТОР ДАМЊАНОВИЋ

            Виктор Немеш

        Српски рвачи Виктор Немеш и Владимир Станкић, освајачи медаља на шампионату Европе за млађе сениоре у Пољској, поручили су да им је следећи циљ сениорско првенство света у Лас Вегасу, где ће покушати да понове подвиг Давора Штефанека, који је прошле године у Ташкенту освојио злато.

        Немеш је у Пољској освојио злато у категорији до 75 килограма, док је Станкић био сребрни у конкуренцији до 85 килограма.

        Успех Немеша добија на значају ако се зна да је уочи шампионата на Гран прију у Мађарској поломио шаку.

        - Надам се да ћу се и са Светског првенства вратити као победник. Требало би да узмем медаљу на том такмичењу, а онда ћу да се окренем Олимпијским играма у Бразилу - рекао је Немеш на конференцији за медије и захвалио се тренеру Стојану Добреву на помоћи.

        Станкић је рекао да ће му медаља дати самопоуздање да настави да ради како би освојио нова одличија.

        - Дали смо максимум, много смо тренирали, ови резултати показују да на припремама нисмо лежали и одмарали. Морамо да наставимо да тренирамо, а резултати ће сами доћи - рекао је Станкић.

        Селектор репрезентације Сретен Дамњановић очекује да репрезентативци на СП у Лас Вегасу изборе још две - три олимпијске норме и мирно дочекају Игре у Рију.

        - Ова генерација рвача стварана је 10 година уназад. Првенство Европе за млађе сениоре показало је да у будућности може још да се уради. Било је лепо гледати борбе наших бораца, Нађ је ту најмање искусан, заузео је пето место, али стасаће и он - рекао је Дамњановић.

        Председник Рвачког савеза Србије (РСС) Жељко Трајковић захвалио је Министарству омладине и спорта, Олимпијском комитету Србије и Спортском савезу Србије на великој помоћи коју добијају

        - Лепо је било бити представник Србије у Пољској. Публика је почела да доживљава српске рваче као фаворите. Наставићемо овим путем, надам се да ће такмичари постизати успехе и на наредним такмичењима, Светском првенству у Лас Вегасу и Олимпијским играма у Рију - рекао је Трајковић.

        Он је додао да је после ових успеха рвање заслужило да се нађе у првој категорији спортова.

        - Било би добро да шира јавност зна да је функционисање спорта у држави добро. Ствари су постављене правилно, свако може да прави планове и програме. Наши спортисти знају шта им доноси прво, друго или треће место. Имамо добре услове, нису на светском нивоу, али не можемо да се жалимо с обзиром на стање у држави.

        Помоћник министра омладине и спорта Урош Зековић честитао је Немешу и Станкићу на успеху које су остварили у пољском Валбжиху.

        - Медаље које сте освојили веома су важне, показале су да Србија има сјајну генерацију рвача и да стипендије које добијају нису узалудне. Надам се да ће се сарадња наставити и верујем да ћемо имати још повода за окупљање - рекао је Зековић.

        Наредно такмичење на којем ће учествовати српски рвачи је Светско првенство, које ће од 7. до 12. септембра бити одржано у Лас Вегасу.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари