На Ади за викенд 1.000 веслача из 42 државе

У ОДНОСУ НА ПРОШЛОГОДИШЊИ СВЕТСКИ КУП, ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ БИТИ ГОТОВО ДУПЛО ВИШЕ УЧЕСНИКА

        Регатна стаза на Савском језеру у наредна три дана претвориће се у највећу позорницу светског веслања на првом овогодишњем Светском купу.

        На регатној стази учествоваће преко 1.000 учесника из 42 земље света.

        „Веслачки савез Србије има искуство са организацијом оваквих такмичења на нашој прелепој стази. И овога пута ништа нисмо препустили случају, на време смо кренули са испуњавањем свих организационих задатака и потпуно спремно дочекујемо старт првих трка“, рекао је Небојша Јевремовић.

        „У односу на прошлогодишњи Светски куп, ове године имаћемо готово дупло више учесника и због чињенице да је термин знатно бољи“, додао је генерални секретар Веслачког савеза Јевремовић.

        Светски куп се одржава од 1997, а чине га три регате, после чега се проглашавају укупни победници. Светски куп у Београду је први ове године, други ће бити одржан у Линцу (Аустрија) од 22. до 24. јуна, а трећи у Луцерну (Швајцарска) од 13. до 15. јула.

        „После Светских купова 2012. и 2017. и Европског првенства 2014. домаћа публика имаће поново прилику да види неке од најбољих веслача и веслачица данашњице што би требало да буде сасвим довољна позивница за све љубитеље веслања и спорта уопште да дођу на Аду. Поносни смо на чињеницу да ће се на Савском језеру огледати многобројни освајачи светских медаља са шампионата у Сараости 2017. и учесници Олимпијских игара у Рију. На програму ће бити укупно 17 дисциплина, од којих је 14 олимпијских и четири у пара веслању. Најбројнију репрезентацију имаће Холандија са 22 посаде, прошлогодишњи победник Велика Британија наступиће са 21 чамцем, Немачка и Кина имаће по 20 посада“, објаснио је Јевремовић.

        Србију ће представљати 10 такмичара - у скифовима Марко Марјановић, Милош Васић и Ненад Беђик, Милош Станојевић у скифу за лаке веслаче, Александар Беђик и Игор Ђерић у дубл скулу, затим у оквиру развојног програма Светске федерације дубл скул Вукашин Пивач и Душан Славнић, као и женски двојац Наташа Зарић и Јована Арсић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари