Млади хокејаши Србије слабији од Шпанаца

ПРАВИ ХОКЕЈАШКИ СПЕКТАКЛ У ДРУГОМ КОЛУ СВЕТСКОГ ЈУНИОРСКОГ ШАМПИОНАТА 2. ДИВИЗИЈЕ Б ГРУПЕ

        После праве драме, бољим извођењем пенала тријумфовали су Шпанци - 3:2.

        На овај начин „црвена фурија“ освојила је два веома важна бода у борби за прво место и пласман у виши ранг, док је нашим хокејашима припао један поен.

        А, све је могло бити и другачије, јер су наши хокејаши до 20 година одличном игром у трећој трећини направили преокрет и головима Пејчића и Вукићевића дошли до вођства 2:1. И када се чинило да ће српски оклопници забележити тријумф, Гарсија је голом у последњем минуту донео изједначење којим се отишло у продужетак. У додатних пет минута наша селекција имала је играча више, али бројчану предност на леду није им донела жељени резултат. У пенал рулету Шпанци су били срећнији.

        Много узбуђења виђено је и у првих 20 минута. Смењивали су се опасни напади са једне и друге стране, присутна је била велика борбеност и када се чинило да ће се на први одмор отићи без голова Шпанци су стигли до вођства. Санчез је искористио грешку наше одбране и затресао мрежу.

        Осокољени предношћу од 1:0 знатно агресивније Шпанци су играли у другој трећини. Имали су неколико изгледних шанси, одличних прилика да дођу до убедљивијег вођства, али је наш сјајни голман Митић у неколико наврата маестрално интервенисао и заслужено понео епитет играча утакмице.

        Ипак, у последњу трећину хокејаши Србије ушли су много одлучније са знатно више самопоуздања, стигла је и преко потребна подршка са трибина и то је материјализовано у 47. минуту. Стрелац за изједначење био је Пејчић. Наша селекција је на прави начин искористила искључење Пабла Мартина и са играчем више голом Вукићевића стигла до вођства 2:1, које нажалост није успела да сачува у узбудљивом финишу.

        У осталим утакмицама другог кола Хрватска је савладала Белгију 4:2, док је Турска била боља од Мексика 6:4. Према распореду такмичења, у петак је на шампионату слободан дан, а мечеви трећег кола на програму су у суботу. Противник наше селекције је Белгија, а меч је на програму у 20 сати. Као и на све досадашње утакмице улаз ће бити бесплатан.

        Шпанија - Србија: 3:2 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0 - 1:0)
        Стрелци за Шпанију: Санчез (20. минут), Гарсија (40. минут)
        Стрелци за Србију: Пејчић (47. минут), Вукићевић (58. минут)
        Шпанија: Балдрис, Арарас, Ројо, Охаре, Донат, Торес, Гарсија, П. Мартин, Мартинез, А. Мартин, Сармиенто, Мејерсон, Серда, Бургос, Мендизабал, Хил, П. Гарсија, Санчез, Хименез, Рубио.
        Србија: Шпањевић, М. Марковић, Вукићевић, Ђумић, Грковић, Пејчић, Зотовић, Суботић, Каштел, Ћурчић, Стојсављевић, Јешић, Анђелковић, Драговић, Војиновић, С. Марковић, Вручинић, Јанковић, Таракан, Филиповић.
 
        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари