Млади хокејаши победили тим Турске са 7:1

ЗАУЗЕЛИ ДРУГО МЕСТО НА СП, ПОШТО СУ ШПАНЦИ У ОДЛУЧУЈУЋОЈ УТАКМИЦИ САВЛАДАЛИ ХРВАТСКУ 3:1

        Репрезентација Србије до 20 године победом је завршила учешће на Светском јуниорском првенству 2. дивизије Б група које се ових дана одржавало у Београду.

        Наши хокејаши су у последњем, петом колу убедљиво савладали Турску 7:1 и заузели друго место пошто су Шпанци у одлучујућој утакмици савладали Хрватску 3:1 и тако освојили прво место.

        Ипак, треба истаћи да је наша репрезентација на овом шампионату предвођена селектором Фредом Пероуном пружила изванредне партије, показала велики потенцијал, забележила четири победе, али је у мечу са Шпанијом, који је изгубила после пенала, недостајало мало среће.

        Што се тиче дуела са Турском, тријумф је оверен у другој трећини коју су српски хокејаши убедљиво решили у своју корист са чак 4:0.

        На овом мечу блистао је наш капитен Лука Вукићевић са три гола, а у стрелце су се уписали још Грковић, Ђумић, Јанковић и Драговић. Србија није успела да се избори за пласман у виши ранг.

        Србија - Турска 7:1 (1:1, 4:0, 2:0)
 
        Стрелци за Србију: Вукићевић ( у 1, 25. и 27. минуту), Грковић (у 25. минуту), Ђумић (у 36. минуту), Јанковић (у 47. минуту) и Драговић (у 59. минуту).
        Стрелац за Турску: Кахраман (у 20. минуту)
 
        Србија: Митић, Васић, Шпањевић, М. Марковић, Вукићевић, Војиновић, Ђумић, Пејчић, Зотовић, Суботић, Грковић, Каштел, С. Марковић, Стојсављевић, Анђелковић, Драговић, Таракан, Вучинић, Јешић, Јанковић, Филиповић.
        Турска: Каја, Дили, К. Салт, Улас, Карс, Тајгар, Бингол, Авчи, Сецер, Бакал, Елакас, Кизилкаја, Туран, Демирезен, Туран, Кхраман, Сетнурк, Гокцен, Озмен, Х. Салт.
 
        Табела: Шпанија 14, Србија 13, Хрватска 9, Белгија 3, Мексико 3, Турска 3.
 
        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари