Милица Мандић први носилац на Гран прију

ФИНАЛЕ ГРАН ПРИЈА У ТЕКВОНДОУ БИЋЕ ОДРЖАНО 5. И 6. ДЕЦЕМБРА

У МЕКСИКО СИТИЈУ

Милица Мандић

         На Гран прију учествује осам најбољих бораца у олимпијским категоријама, а олимпијска шампионка из Лондона је уједно и први носилац на најважнијем турниру године који носи 80 поена, будући да је прва на олимпијској листи у својој категорији.

         Милица и Драган Јовић, заједно са спаринг партнером Тијаном Богдановић, тренутно тренирају у спортском центру Ла Лома, који се налази у Сан Луис Потосију. Тијана није у топ осам на олимпијској листи, али ће зато она своју шансу за одлазак у Рио тражити на европским квалификацијама у Истабулу у јануару. У Ла Лома центру, осим репрезентације Србије за финале Гран прија припремају се и борци из Шведске, Аргентине, Холандије...

         „Ово је трећи пут да смо пре Гран прија у Ла Ломи спортском комплексу на припремама. Центар је заиста предиван и за многе спортове пружа максималну услугу. Овде је и наш пливач Веља Стјепановић једном приликом био на припрема, а јуче су нам рекли да је и Мајкл Фелпс пред ОИ у Пекингу тренирао овде“, рекао је Драган Јовић. „Ми смо овде дошли због навикавања на притисак који је другачији на висини од 2.300 м. То је и највећи проблем борцима из других земаља када дођу у Мексико сити.

         За сада све иде по плану. Милица ради на детаљима за први и други меч, а Тијана је кренула са базичним припрема које ће после наставити у Београду“.

         Осам најбољих учествује у финалу Гран прија, а Милица је први носилац и већ се зна са ким ће се борити у првом колу.

          „Као и прошле године Милици као првом носиоцу пада осмопласирана, а то је и овога пута Мексиканка Мариа Еспиноса. Пре месец дана на Гран прију у Манчестеру Милица је била боља, а на прошлогодишњем финалном Гран прију Еспиноса је славила попеду. Ово је за њу последња шанса да се квалификује за Рио и сигуран сам да ће дати све од себе да пред својом публиком то и оствари. Свакако да и ми желимо да завршимо сезону успехом и очекујем одличан меч. Опасан је противник не само због великих медаља у успеха које је нанизала, већ и због чињенице да је на домаћем терену. У другом колу чекаће је победница меча Американке Геловеј и Мексиканке Акосте. По мојој процени Американка је квалитетнија“, објашњава Јовић.

         Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари