Милан Ристић поставио нови државни рекорд

ОСВОЈИО ЈЕ ДРУГО МЕСТО У ТРЦИ НА 110 МЕТАРА СА ПРЕПОНАМА НА ТАКМИЧЕЊУ У ШВАЈЦАРСКОЈ

Милан Ристић

  • Било је јако тесно, али ми је прва трка послужила као сјајна увертира. Резултат је одличан, али могу да будем још бољи - каже Милан

        Српски атлетичар Милан Ристић освојио је друго место у трци на 110 метара са препонама на такмичењу у швајцарској Белинцони и поставио нови државни рекорд, саопштио је данас Атлетски савез Србије.

        Ристић је поставио државни рекорд резултатом 13,37 секунди, победник је остварио време од 13,35 секунди, а трећепласирани 13,38.

        - Јуче нам је јављено да ће бити додатна трка на 110 метара са препонама и сви смо могли да изаберемо да ли ћемо трчати. Ја сам одлучио да трчим, јер знам да ми је друга трка увек бржа од прве. Било је јако тесно, с обзиром да смо сви били на скоро истом нивоу, али ми је прва трка послужила као сјајна увертира. Имао сам проблем са тркачем поред мене који ме је ударио два пута преко друге и треће препоне. Резултат који сам истрчао је одличан, али могу да будем бржи - рекао је Ристић, наводи се у саопштењу.

        Ристић ће учествовати на предстојећем првенству Србије, а затим ће 23. јуна трчати у Мадриду. Он се после тога неће такмичити до Европског првенства, где се, како је рекао, нада најбољем резултату ове сезоне.

        Европско првенство одржаће се од 6. до 10. јула у Амстердаму.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари