Кукољ мисли да има све да победи сваког

СРПСКИ ЏУДИСТА РЕКАО ДА ЈЕ МАКСИМАЛНО СПРЕМАН ЗА ПОЧЕТАК ТАКМИЧЕЊА

Александар Кукољ

        Кукољ се нада да ће Србији донети прво одличје на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

        „Требало би да сам у животној форми. Такмичење је таквог типа. Тренирао сам више него икада за ово. Спремао сам се за Игре, а и на путу до овде кроз сва такмичења се нагомилало искуство, мислим да имам све да победим свакога“, рекао је Кукољ новинарима у Рио де Жанеиру.

        Олимпијски тим Србије на Играма у Рију још увек није освојио медаљу, а Кукољ је рекао да му је због тога жао, али и да се нада да ће он сутра донети прво одличје.

        „Много ми је жао што још немамо медаљу. Надам се да то сутра неће утицати на мој наступ, али и да ћу можда ја донети прво одличје“, казао је он.

        Кукољ ће се у шеснаестини финала џудо турнира у категорији до 90 килограма на Олимпијским играма састати са Словенцем Михаелом Жганком, а у случају тријумфа очекује га борба с бољим из дуела између првог носиоца Јапанца Машу Бакера и Немца Марка Одентала.

        „Нисам у последње две године имао борбу против њега, али сам га пре трипут победио. После њега ме очекује борба против Јапанца или Немца... Јапанац је први носилац и до сада сам једном изгубио од њега, тако да је жреб могао да буде мало повољнији, али можда је боље што одмах идем у месо“, казао је Кукољ.

        „Ако прођем Јапанца идем у првих осам... Доста носилаца је испадало на Олимпијским играма и доста такмичара који нису били фаворити су освајали медаље“, додао је он.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари