Звезда отвара нову сезону са Дарушафаком

ЕВРОЛИГА СЕ ОД ОВЕ ГОДИНЕ ИГРА У НОВОМ ФОРМАТУ, ЛИГАШКИ ДЕО ЋЕ ТРАЈАТИ ДО 7. АПРИЛА

        Црвена звезда, двоструки узастопни српски и регионални шампион, започеће нову сезону Евролиге дуелом са Дарушафаком пред својим навијачима.

        Екипа са Малог Калемегдана ће четврту годину у низу играти у елитном такмичењу, а свакако да ће желети барем да понови историјски резултат из прошле сезоне - када се пласирала међу осам најбољих клубова Европе.

        Турски представник гостоваће у Београду 13. октобра од 21 час, док седам дана касније црвено-бели путују у Истанбул на мегдан Галатасарају.

        Потом следи дуел са Барселоном у Београду, затим утакмице против Панатинаикоса, Лаборал Куче, Уникса, Бамберга, Арманија, Ефеса, Жалгириса, Фенербахчеа, Макабија, Олимпијакоса, Реала и ЦСКА.

        Евролига се од ове године игра у новом формату, па ће лигашки део такмичења, у којем ће бити одиграно 30. кола, трајати до 7. априла, а пролаз даље обезбедиће осам тимова.

        Друга фаза такмичења остаје иста као и раније, па ће се играти Топ 8 фаза, после чега следи фајнал-фор.

        Такође, по први пут ћемо имати прилику да гледамо по два сусрета у седам дана, а таква ситуација догодиће се четири пута до краја групног дела такмичења.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари