Звезда креће на пут: Израел, Српска, Шпанија

У НАРЕДНИХ НЕДЕЉУ ДАНА ТРИ УТАКМИЦЕ У ГОСТИМА, И ЧЕТВРТА НА СВОМ ТЕРЕНУ СА ПАНАТИНАИКОСОМ

Црвена звезда, Стефан Јовић, Марко Симоновић

        Понедељак за кратки предах, уторак за припрему пред нова путовања. Црвена звезда мтс гостоваће три пута у наредних недељу дана, а на пут креће у среду.

        Прва станица екипе Дејана Радоњића на том путу биће Израел и Тел Авив, где ће српски и регионални шампион у четвртак играти против Макабија.

        „Понос Израела“ у понедељак је прекинуо мини серију пораза (Хапоел Елијат 86:94 и Реал 75:80) савладавши Хапоел Холон у гостима 73:78, због чега у побољшаном расположењу дочекује црвено-беле.

        Навијаче оба тима неће бити потребно превише подсећати на први овосезонски дуел два тима, у којем је Звезда нанела шестоструком прваку Европе један од најтежих евролигашких пораза - 83:58.

        У међувремену, од тог 12. децембра Макаби је променио тренера (Ремија Хадара наследио Ајнарс Багатскис) и добио опорављеног Квинсија Милера, који је у поразу од Реала прошле недеље играо 26 минута и постигао 14 поена.

        У јучерашњем тријумфу над Холоном за тим из Тел Авива нису наступили Милер, Маик Цирбес, као и Ендрју Гаудлок, Ди Џеј Сили и Девин Смит, што показује да је летонски тренер водио рачуна и о припреми за дуел против Звезде, који је за четвртак у 20.05 часова.

        Црвено-бели ући ће у тај меч у одличној форми, са евролигашким скором 9-8 и са пет остварених победа у последњих шест мечева у најјачем такмичењу. Са друге стране, Макаби већ сада у свако коло улази са великим императивом и жељом да надокнади лош први део сезоне (тренутни скор 6-11).

        Право из Израела, Радоњићев тим отићи ће у Лакташе, где ће у суботу, у дуелу против Игокее (17 часова, ТВ Арена спорт), играти за наставак перфектног низа у регионалној лиги.

        Преко Бањалуке, пут ће црвено-беле даље водити ка Шпанији, где ће наредног понедељка стићи у Виторију, на једно од најтежих евролигашких гостовања ове сезоне.

        Звезда ће на гостовању Басконији (уторак, 21.30) завршити мини циклус гостовања, али неће ставити тачку и на напорни ритам од четири утакмице у осам дана. То ће учинити два дана касније у хали „Александар Николић“, у утакмици против Панатинаикоса (четвртак, 19), кога је у претходна два дуела савладала у Београду.

        Ипак, у оваквом календару тај меч делује као далека будућност, па је јасно зашто је тренутни фокус искључиво на гостовању Звезде Макабију, о којем је Радоњић говорио и после победе над Крком.

        „Следи нам циклус утакмица који је још значајно тежи због броја мечева у малом броју дана, али и због пута који је потребно да се пређе и због противника који су изузетно јаки. Идемо за Тел Авив, па преко Лакташа путујемо за Шпанију, а онда се враћамо у Београд на меч против Панатинаикоса. Видећемо како ћемо проћи кроз све то“, поручио је Радоњић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари