Захтевно гостовање за Мега Лекс у Стразбуру

ЈЕДНА ОД НАЈЈАЧИХ ЕКИПА У ГРУПИ И БИЋЕ ВЕОМА ТЕШКО ИГРАТИ НА ЊИХОВОМ ТЕРЕНУ, РЕКАО ЈЕ ГЛОГОВАЦ

Огњен Јарамаз

        Мега Лекс у добром расположењу путује на меч петог кола Лиге шампиона у Стразбур. Изабраници Дејана Милојевића победили су Игокеу у деветој неизвесној завршници ове сезоне, од укупно 13 мечева.

        Мегу очекује тешко гостовање на дуелу у Француској, на којој Милојевић опет неће имати све играче на располагању.

        Изостаће Радосав Спасојевић и Огњен Чарапић и Марко Тејић, који се још није опоравио од повреде, али ће скраћену ротацију под кошем ипак ојачати Стефан Глоговац који се, после вишемесечне паузе због повреде задобијене током припремног периода, вратио у мечу са Игокеом где је приказао врло добру игру.

        „Очекује нас јако тешка утакмица. Стразбур је једна од најбољих екипа у нашој групи, која је дуго година играла Евролигу. У успону смо форме, желимо да одиграмо најбоље што можемо и да видимо где смо у односу на најбоље европске екипе“, рекао је Милојевић уочи пута у Француску.

        Мега је у Лиги шампиона у четири одиграна кола уписала само једну победу, док Стразбур има половичан учинак (2-2). Французи су баш као Мега у последњем мечу остварили тријумф - у гостима су били бољи од Шолеа (90:86).

        Стефан Глоговац зна да их чека тежак задатак на гостовању, али верује да његов тим има шансу.

        „Стразбур је једна од најјачих екипа у нашој групи и биће веома тешко играти на њиховом терену, али ћемо ми потражити своју шансу за тријумф. Уз добру тимску одбрану и залагање на терену, верујем да можемо да одиграмо добар меч, а уколико нам се укаже шанса за тријумф, надам се да ћемо је искористити“, рекао је Глоговац коме ће меч у Француској бити тек други ове сезоне.

        „Одлично сам се осећао на свом дебију у дресу Меге, пре свега зато што смо остварили веома важну победу против јаке екипе у гостима. Функционисали смо као тим, играли јаку одбрану, што је и рецепт за мечеве који долазе“, навео је играч тима из Сремске Митровице.

СТРАЗБУР НА СКЕНЕРУ

        Главну снагу у Стразбуру представља бековски пар Американаца Ирвинг Вокер (16,8 поена по мечу) и искусни Еј Џеј Слотер (11,8 поена). На центарској позицији је изузетно талентовани млади Мам Жаите а под кошем су још и искусни Американац Мет Хауард и фински репрезентативац и бивши играч Чикаго Булса Ерик Марфи. На двојци и тројци су ту још и искусни француски играчи Пол Лаком и Жереми Лелуп као и нешто млађи Папе Сај. На позицији плејмејкера са клупе ускаче изузетно талентовани Френк Нтиликина коме се предвиђа да ће на наредном драфту бити изабран међу првих 10 пикова. Последње пристигло појачање је Ромео Трејвис који је на овим просторима најпознатији по одличним играма за Задар пре три сезоне.

        Меч Стразбур - Мега Лекс игра се у среду од 20.30 часова, уз директан пренос на каналу Арена спорт 1.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари