Вујошевић: Вучић да схвати да није у С. Кореји

ГОВОРЕЋИ О ТЕШКОЈ ФИНАНСИЈСКОЈ СИТУАЦИЈИ У ПАРТИЗАНУ, ОСВРНУО СЕ И НА СКАНДИРАЊЕ ГРОБАРА ПРОТИВ ВОДЕЋЕГ СРПСКОГ ПОЛИТИЧАРА

Душко Вујошевић

         Финансијска криза у Кошаркашком клубу Партизан, која је постала већ редовна тема конференција за новинаре Душка Вујошевића, издигнута је на још виши ниво тиме што је клуб био приморан да позајми новац за пут у Краснодар на утакмицу Топ16 фазе Евролиге против Локомотиве Кубањ.

         Тренер Партизана подсетио је да екипи после гостовања у Русији предстоји важан меч АБА лиге против Цедевите, који би могао да одлучи са ким ће се састати у полуфиналу завршног турнира.

         „У оваквој ситуацији било би идеално да у Русију путујемо чартер летом, али ми уместо тога морамо да позајмљујемо новац од приватника и да идемо тамо редовном авионском линијом. Шта да вам кажем, када је повратак у Београд, уз дуго чекање на аеродрому у Бечу, планиран за суботу у 23 часа“.

         Вујошевић је по ко зна који пут у последње време саопштио да се клуб, па и комплетно Спортско друштво Партизан налазе на „тачки пуцања“.

         „Ако се неке ствари битно не промене плашим се да ће се кошарка следеће године у Србији играти само на једном месту - у Црвеној звезди“.

         Упитан да ли је тим поводом било контаката са Министарством спорта и омладине или неким од надлежних државних функционера, тренер Партизана подсетио је на састанак са Александром Вучићем и Ивицом Дачићем још пре почетка сезоне, када су Вучићевим ангажманом обезбеђена спонзорства компанија Телеком Србија и НИС.

         „Вучић нам је том приликом обећао да ће пронаћи додатну суму новца која нам је неопходна за функционисање, ради се о цифри од 400.000 евра. Половину обећања је испунио, други део није, јер га је пореметило скандирање против њега (на утакмицама фудбалера и кошаркаша Партизана прим. аут). Ја мислим да Партизану припадају спонзори као прваку Србије који достојно репрезентује земљу ван њених граница“.

         Вујошевић је потом илустровао клупску беспарицу сопственим примером.

         „Ја сам за ове две сезоне узео само три плате, прецизније недавно сам узео пола плате да би новац добили они којима је он потребнији. Играчи су од почетка сезоне добили по две или три стипендије, али то су дуговања још од прошле сезоне. Сада позајмљујемо паре за пут и смештај... Ја заиста не могу да утичем на то шта ће публика коме да скандира. И Вучић мора да схвати да није у Северној Кореји, па да га сви воле“.

         Упитан колико је тачно Партизану потребно новца да би следећу сезону дочекао у солвентном стању, Вујошевић је одговорио да не зна тачну цифру, али да је помоћ хитно потребна.

         „Мала држава као што је Србија мора да чува своје институције. Партизану је потребна помоћ и у кадровском смислу, али такође и у благонаклонијем односу државе. Ми смо ваљда једини клуб који порез плаћа са каматама“.

ШТА ЋЕ ЗВЕЗДИ ХАЛА ЗА ТРЕНИНГЕ?

         Душко Вујошевић прокоментарисао је и одлуку градских власти и Министарства спорта и омладине да предстојећег лета почне изградња тренажне дворане, намењене Партизану и Црвеној звезди.

         „Док су Весић и екипа на власти, ништа овде не може да буде нормално. Подсећам још једном да је нама та дворана обећана као награда за пласман на Фајнал фор Евролиге 2010. године. Шта ће Звезди дворана за тренинге када они са ФМП Железником већ имају две“, пита се стратег црно-белих.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари