Вујошевић: У Морачи фалило само живо прасе

ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА КИВАН ЗБОГ ИНЦИДЕНАТА ТОКОМ ОДЛУЧУЈУЋЕ УТАКМИЦЕ ЗА ДРУГО МЕСТО ПРЕД АБА ПЛЕЈ-ОФ

Душко Вујошевић

        Душко Вујошевић рекао је у петак на конференцији за новинаре да је меч последњег кола, против Будућности у Подгорици (85:79), показао да садашњи челници АБА лиге „очигледно“ нису у стању да воде такмичење.

         „Верујем да је на простору бивше Југославије компликовано организовати такмичење, али не видим са њихове стране никакав напор да се избегну предрасуде и поставе најкоректније судије. Јесам за регионално такмичење, јер је оно квалитетније од националних лига, али ову лигу води група приватника сумњивог морала“, поручио је Вујошевић из прес центра хале Пионир.

        Тренер Партизана сматра да су судије морале да пониште тројку Џеј Ар Рејнолдса у финишу утакмице, јер је центар Планинић дирао мрежицу. Пре тога је домаћи тим водио резултатом 80:79.

        Потом се осврнуо на неспортско понашање публике у „Морачи“ и поставио реторичко питање - какве би биле реакције судија да је томе била изложена екипа Црвене звезде?!

         „Јесте да се навијачи Будућности зову Варвари, али толики степен дивљаштва... Кошарка се игра за цивилизоване људе. Тамо хватају Милосављевића за врат, а судија не реагује. Можда је био неки Сиријац који је бацао оне бубреге на терен. У том циркусу је само фалило да се изведе живо прасе... И сада ми треба да причамо о овој нашој лиги и да ли у њој смеју да се носе хеланке (испод шортсева)“.

        Упитан због чега није одмах изнео замерке на организацију и регуларност утакмице 26. кола, одговорио је да је желео да сачека реакције челника АБА лиге.

         „Ја сам одмах рекао да мислим да смо оштећени, само нисам таксативно наводио како. А, у Подгорици је било и људи који су се господски понашали“.

        Вујошевић је додао да екипа комплетна путује у Ниш, на утакмицу првог кола Суперлиге против Константина (субота, 20.00).

        „Не би требало потценити екипе које не играју АБА лигу, посебно ФМП, али и наше предстојеће ривале. Константин је веома борбена екипа, сигурно ће покушати да продају кожу што скупље и покажу да нису случајно били други у Кошаркашкој лиги Србије“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари