Вујошевић: Све паре иду у Звездине клубове

ПАРТИЗАН ПОЛИТИЧКОМ ВОЉОМ ДОВЕДЕН У СИТУАЦИЈУ ДА НЕ МОЖЕ

ДА ПЛАЋА ИГРАЧЕ, ДА СЕ ГОДИНАМА СИСТЕМАТСКИ УНИШТАВА

     Душко Вујошевић

        Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је у интервјуу за Sport Network да није праведно да сав новац иде Црвеној звезди, а нимало његовом клубу.

        „Партизан је правио резултате, а овај нови клуб, не знам ни да ли је члан Спортског друштва Црвена звезда, тек прави резултате. И он буде фаворизован. Раније није био случај да Партизан добија новац од државних фирми, а да Звезда нема, као што је то сада случај“, каже Вујошевић

        „Јавна предузећа се финансирају од новца свих грађана, па тако и навијача Партизана. Сада све паре иду у Звездине клубове, а ништа у клубове СД Партизан. То није морално, није праведно, није добро“, додао је Вујошевић.

        Партизан је тренутно трећи на табели АБА лиге са скором 17-7 и до краја регуларног дела може да завршио као други на табели, али и као четврти.

        „Неће бити лако с ким год да играмо, али ни Партизан неће бити никоме лак противник. Кад дође време за плеј-оф, мислићемо о томе. Нећемо имати предност домаћег терена, али основна предност јесте играчки квалитет тима и стање духа. Надам се да ћемо макар тад бити здравствено комплетни. Партизан је и даље гладан трофеја, али су повећани и амбиције и фрустрираност супарника“, каже тренер црно-белих у интервјуу веб телевизији Sport Network.

        Вујошевић каже да је Партизан политичком вољом доведен у ситуацију да не може да плаћа играче, да се годинама систематски уништава, али додаје да су играчи свесни ситуације.

        „Трудимо се да нередовна примања не произведу њихову смањену ангажованост. Кад су већ ушли у ту причу знајући да је она отворена и проблематична у финансијском делу, од њих се тражи да не напуштају тим док се он заједнички бори. Минимум коректности јесте да остану до краја сезоне“, рекао је Вујошевић и додао:

        „Није тешко наћи мотивацију, тешко је наћи такве људе. То су момци који воле Партизан, који имају понос, који просто имају спремност да се носе са неправдом, није им новац у првом плану. То су људи који немају ниску тачку топљења“.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари