Вујошевић: Дајемо знаке животе, требамо помоћ

ЦРНО-БЕЛИ СУ САВЛАДАЛИ МИНХЕНСКИ КЛУБ СА 70:55 У 9. КОЛУ ТОП 16 ФАЗЕ И УПИСАЛИ ДРУГУ ПОБЕДУ У ОВОЈ ФАЗИ ТАКМИЧЕЊА

Душко Вујошевић

         Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је после победе над Бајерном у Топ 16 фази Евролиге да су црно-бели „показали знаке живота” и поново се осврнуо на тешку финансијски ситуацију.

         - Нисмо били комплетни, недостајао је Богдановић. Овај меч демонстрирао је да смо равноправни противници у Топ 16 који је најквалитетније такмичење у Европи. Момци су се борили фантастично. Дајемо знаке животе, али и да нам је потребна помоћ да преживимо. Ми смо институција у целој Европи и свету када је у питању кошарка - рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре после меча у Арени.

         Црно-бели су савладали минхенски клуб са 70:55 у деветом колу Топ 16 фазе и уписали другу победу у овој фази такмичења.

         - Много нам је важна приврженост клубу. Не треба навијачи да скандирају против некога, био то Тадић или Вучић. Ипак, цео овај посао не би имао смисла да није навијача и њихове љубави. Такође, вечерас смо имали посебно суђење, посебно захваљујући Шпанцу Артеаги - изјавио је Вујошевић.

         Партизан је против гостију из Минхена водио од првог до последњег минута.

         - Данас смо имали важну утакмицу за клуб, град, па и државу. Јуче сам тврдио да је избегнута обавеза да град да Партизану за пласман у 16 најбољих у Европи 10 милиона динара, што је усвојено правилником пре ове сезоне. Нисам говорио о томе ко је добио колико од 2008. Тачан је податак којег је изнео градски секретар Гак. Али то није помоћ, већ награда за резултате. У цифри од 150 милиона динара има и део помоћи, око 30 милиона динара. Звезда је од 56 милиона добила 16 за резултате, а остало је била помоћ - истакао је Вујошевић.

         Он је поновио да је однос спонзорстава државних предузећа према спортским друштвима Звезде и Партизана 15:1 у корист црвено-белих.

         - Нисам рекао да од 2008. нисмо добили више пара. Односно, ми нисмо добили, него смо то освојили. Тако је и прошле године заслужено више пара од кошаркашког клуба Партизан добила Црвена звезда - навео је он.

         Вујошевић је изнео тврдњу и да начин на који се ове сезоне бодују успеси у Европи није нормалан.

         - Јуче је заведена табела по којој се за пласман у осмину и четвртфинале Еврокупа добије 4,5 милиона динара, а за пласман у Топ 16 фазу Евролиге четири милиона динара. Ми немамо изворе прихода као неки да сечемо играче и плаћамо их 900.000 долара за три месеца - рекао је тренер Партизана.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари