Вујошевић: Баксуз карактернији од Тодорића

КАЖЕ ДА ЈЕ КЛУБ У ДУГ ПРЕМА ЊЕМУ УРАЧУНАО И РАЧУН ЗА ТЕЛЕФОН

И КАЗНЕ КОЈЕ ЈЕ МОРАО ДА ПЛАЋА

Душко Вујошевић и Драган Тодорић

        КК Партизан и дугогодишњи тренер Душко Вујошевић нису се лепо растали.

        Вујошевић је у интервјуу за Курир изнео последњу у низу критика од одласка из клуба, оптуживши бившег блиског сарадника Драгана Тодорића да шири причу о томе како Партизан није могао да формира снажан тим због дуга према њему.

       „Не желим да одговарам на сваки коментар на интернету, међутим, с више страна се пушта прича да Партизан не може да опстане јер је клуб исплатио дуговања према мени више од пола милиона евра. Време је да се спекулације прекину. Те приче крећу од мог дугогодишњег сарадника Драгана Тодорића, кога сам из обзира држао у Партизану, сматрајући да су он и Миша Баксуз (Миша Тумбас) добри за атмосферу. Показало се да је Миша Баксуз много карактернији“, сматра Вујошевић.

        Потом је открио колико је зарађивао у Партизану од повратка из московског ЦСКА.

       „Партизан није продужио уговор са мном, што је лепши начин да се каже да сам отеран. Као што се види у условима раскида уговора, прве сезоне по повратку из ЦСКА имао сам 300.000 евра, исто толико наредне и 200.000 евра последње године. Не желим да правим рачунице колико је клуб зарадио на продаји играча које сам добрим делом ја оспособио. Али могу да упоредим своја примања с тренерима из истог ранга такмичења АБА лиге, у којој смо освајали трофеје. Притом нећу да коментаришем плате Сагадина, Шакоте или Пешића... Репеша је последње године у Цедевити имао 400.000, дакле дупло већу плату од моје, која му је још и исплаћена“.

У дуг урачунати рачун за телефон и казне

        Вујошевић каже да је клуб у дуг према њему урачунао и рачун за телефон и казне које је морао да плаћа. „Дуговања износе 626.810 евра, а од тога је одбијено 12.300 за коришћење мобилног телефона, као и 84.805 за казне које сам сакупио за те три године због техничких грешака, скидања сакоа, конференција за медије на којима сам бранио клуб. Дакле, кад се то одузме, остаје дуг од 529.705 евра“.

        Поновио је Вујошевић да није тачно да црно-бели нису могли да формирају бољи тим због дуга према њему.

        „Живео сам од онога што сам зарадио у Русији. Ови душебрижници што сад протурају приче да Партизан није могао да направи екипу, јер је, како кажу, Дулу исплаћено 500.000 евра, лажу. То Дуло вероватно треба да нагласи моје црногорско порекло и да буде још један аргумент против мене“.

        Говорио је и о динамици исплате дуга.

        „Прва рата је стигла са око 20 дана закашњења. Био сам максимално флексибилан с обзиром на тешку економску ситуацију. Динамика исплате је практично пет година, с тим што су највећи износи последње две године. Пристао сам да све казне ја платим. Притом, реч је о чистом уговору без премија. То коментаторе није бринуло, али брине их што је наводна исплата од 500.000 евра спречила Партизан да састави добру екипу. А ја сам био спреман џабе да радим, али нисам био спреман да будем џабе отеран. И заиста ми је жао што је због рате која треба да ми буде исплаћена 2019. године екипи понестало снаге у последња три минута утакмице у Скопљу, па је изгубила“, закључио је Вујошевић у интервјуу за Курир.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари