Величковић: Свака част Гудурићу, али кораци

ДРЖАЛИ СМО СЕ ДОБРО И ОСТАЈЕ ЖАЛ, МИСЛИМ ДА ЈЕ ДО ОНОГ МОМЕНТА БИЛА ЕГАЛ УТАКМИЦА

Новица Величковић

        Новица Величковић, као ни читава десеткована екипа Партизана, није у „резервоару“ имала довољно енергије да после Мега Лекса савлада и такође некомплетну Црвену звезду.

        Црно-бели се нису опоравили од тројке Марка Гудурића на истеку треће четвртине, којом је Звезда повела 52:47, а онда постигла још пет поена без одговора на почетку последње деонице.

        Док је тренер Партизана Ненад Чанак указао на фаул у нападу, који је Гордону суђен над Симоновићем и био је повод за техничку грешку клупи три секунде пре краја треће четвртине, Новица Величковић се фокусирао на саму тројку младог бека Звезде.

        „Одлучио је тај један шут, крајем треће четвртине. Свака част Гудурићу, који је то убацио, али моје мишљење је да су претходно били кораци... Међутим, спортски је честитати“, нагласио је капитен Партизана.

        Црно-бели су током читаве завршнице Купа били ослабљени болестима тренера Александра Џикића и неколико играча.

        „Мислим да нам, после свих недаћа ових дана, није било лако у финалу. Неке играче сам малтене виђао само у аутобусу и на утакмици, на састанке нису долазили да не би заразили друге. Честитао бих момцима, који су показали срце и како се игра. Држали смо се добро и остаје жал, мислим да је до оног момента била егал утакмица“.

        „Можда би се опет исто завршила, али ми је криво“.

        Сетио се сјајни крилни центар и Кенана Карахоџића, који је на гостовању ПАОК-у пре 10 дана доживео озбиљну повреду ока.

        „Хтео сам да изгинемо и за малог Кену и за све наше играче и тренера, који нису били на терену. Ми смо се стварно борили. Није било довољно, али шта је ту је, биће још борби“.

        Новица је постигао девет поена и уз седам скокова имао пет изгубљених лопти.

        „Пореметила ме је нервоза. Треба и ја још да учим“.

        Црно-беле за мање од 72 сата очекује реванш меч против ПАОК-а, па још две утакмице АБА лиге до краја недеље.

        „Нема времена за гледање назад. Дај боже да нам се екипа састави и да се нико више не зарази. Не знамо ни шта је у питању, да ли је вирус или нешто друго. Неки момци су већ у Београду, нису могли да остану овде до краја. Надам се да ћемо се скупити за ПАОК“, рекао је на крају Величковић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари