У суботу Партизан - Олимпија у Пиониру

ЕВЕНТУАЛНОМ ПОБЕДОМ, ЦРНО-БЕЛИ БИ ПОБЕГЛИ ЗА ДВА КОРАКА

ОД ЉУБЉАНЧАНА И НАПРАВИЛИ ВАЖАН КОРАК КА ЦИЉУ

        Да се клуб не зове Партизан тешко да би пре само месец дана неко са сигурношћу тврдио да ће бити у позицији да се бори за плеј-оф.

        У првој седмици нове године, Партизан се сада налази на месту које води у плеј-оф. Десет кола пре краја, црно-бели су заузели четврту позицију на табели АБА лиге и игром против Крке и Цедевите најавио да не планира да је препусти.

        А у суботу ће имати прилику да зада озбиљан ударац једном од највећих ривала. У Пионир долази Олимпија, који је у Љубљани тукао Партизан 29 поена разлике!

        Евентуалном победом, црно-бели би побегли за два корака од Љубљанчана и направили важан корак ка циљу. Цибона и даље јури раме уз раме са Парним ваљком, али је логично очекивати да се у наредних пет кола Вукови барем негде оклизну.

        Можда већ код традиционално најљућег ривала, Задра... Са друге стране, Партизан би тих пет утакмица могао да заврши без пораза. Предуслов је, наравно, да буде на нивоу утакмице са Цедевитом.

        Ту јесу два врела гостовања, у Ваљеву и Скопљу, али ако узмемо у обзир ниво на којем су црно-бели били против Загрепчана и на то што ће се из повреда вратити Тепић и Мурић, а можда стићи и дуго чекани плејмејкер, онда је све у рукама српског првака.

        Наравно, Пионир апсолутно не сме да падне до краја, осим евентуално у вечитом дербију кад домаћи терен постаје мање важан.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари