Теодосић: Један јако тежак турнир нас очекује

ОДЛАЗАК НА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ СУ НЕШТО ШТО ВЕЋ ДУГО ГОДИНА ЖЕЛИМО

Милош Теодосић

        Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић рекао је да је током целе сезоне екипа размишљала о Олимпијским играма и поручио да би пласман у Рио био круна генерације.

        Најбољи српски кошаркаши имају лепу прилику да се квалификују на Олимпијске игре после 12 година, пошто ће бити домаћин квалификационог турнира у Београду од 4. до 9. јула.

        „Операција Рио је била у нашим главама, барем у мојој, током читаве сезоне. Одлазак на Олимпијске игре су нешто што већ дуго година желимо и то је нешто ова генерација нема иза себе. Био би то огроман успех за све нас и за репрезентацију. Концентрисаћемо се и сигуран сам да ћемо дати све од себе. Да ли ће то бити довољно? Надам да хоће“, рекао је Теодосић Танјугу.

        Он је додао да ће бити много теже обезбедити олимпијску визу, него што се мисли.

        „Сад више није она фраза да сви играју кошарку, већ је то тако. Чеси су једна сјајна екипа што су показали на Европском шампионату. Исто тако и Летонија. Порторико је дуги низ година увек био незгодан противник и неће бити нимало лако. Без обзира што ту можда нема звучних имена од држава, али један јако тежак турнир нас очекује“.

        Теодосић додаје да још није свестан какав је успех направио освајањем Евролиге са московским ЦСКА, првом његовом титулом.

        „То је велики успех и за екипу и за мене лично, нешто што сам дуги низ година желео и маштао. Опет, нема много времена за весеље, ни довољно времена да се утисци слежу јер крећу већ обавезе у репрезентацији. То је опет још једна јако битна ствар у мојој каријери и у мом животу, коју желим да остварим. Полако, кад завршим каријеру све ће лепо да се слегне“.

        Теодосић је после освајања Евролиге у Берлину изјавио да је ред на Новака Ђоковића да дође до трофеја на Ролан Гаросу, што је светски број један учинио. На питање да ли је следећи циљ да Новак и репрезентација освоје медаље у Рију, одговорио је:

        „То би било сјајно, али о том - потом. Видећемо“, закључио је Теодосић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари