Теодосић ипак спреман за Еуробаскет?

ПЛЕЈМЕЈКЕР СРБИЈЕ ИПАК НИЈЕ ДОЖИВЕО ТЕЖУ ПОВРЕДУ

И ЧЕКА ГА МЕСЕЦ ДАНА ПАУЗЕ

         Милош Теодосић повредио је лист ноге на мечу против Химкија, након чега је председник ЦСКА Андреј Ватутин изјавио да га чека дужа пауза, па чак и операција.

         Прве прогнозе говориле су да то значи да плејмејкер Србије неће бити у могућности да помогне репрезентацији на Еуробаскету у Словенији у септембру.

         Ипак, прогнозе можда нису тако црне.

         „Спортски журнал“ је објавио, позивајући се на изворе блиске Теодосићевој породици, да организатор игре Србије није теже повређен и да би после месец дана паузе могао да се прикључи припремама репрезентације за ЕП у Словенији.

         Наиме, Теодосићу је пукао мишић, али тетиве нису повређене, као ни кост, па би он после четири недеље опоравка могао да се прикључи екипи селектора Душана Ивковића.

         Теодосићеви резултати ће бити послати у Минхен, након чега ће и дефинитивно бити позната тежина повреде, као и колика га пауза очекује, а лекарска комисија Кошаркашког савеза Србије, на челу са доктором Драганом Радовановићем, прати ситуацију и у сталном је конаткту са Теодосићем и колегама у Немачкој.

         Селектор Душан Ивковић саопштио је да је незахвално давати било какве прогнозе док не стигну коначни резултати из Немачке.

         „Ништа конкретно не могу да кажем док се не обаве резултати у Минхену. не долази у обзир да сада нагађамо шта и како, ако се деси да да морамо да се спремамо и играмо на ЕП без Теодосића. Уосталом, у спорту се, нажалост, такве ствари дешавају. нема никакве приче док не чујем детаљан и коначан лекарски извештај“, изјавио је за „Спорт“ Ивковић. 

         Повреда Теодосића само је још један у низу тамних облака који су се надвили над селекцијом Србије уочи објављивана списка репрезентације за Еуробаскет у Словенији. 

         Незванично, Ивковић би већ наредне недеље требало да објави имена играча на које рачуна на предстојећем Европском шампионату. Припреме почињу 8. јула, а Ивковић ће имати тежак задатак да одабере нешто више од двадесетак играча.

         Осим Теодосића, под великим знаком питања су и наступи Душка Савановића, Милана Мачвана, Зорана Ерцега, Стефана Марковића, Владимира Мицва, Новице Величковића, Косте Перовића...

         Европски шампионат у Словенији игра се од 4. до 22. септембра у Словенији.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари