Тео: Као тренер не бих трпео играче као ја…

НИСАМ НИКАДА САЊАО NBA, АЛИ ЖЕЛИМ ДА ОДЕМ ТАМО, ИМАМ УГОВОР СА ЦСКА ДО ЛЕТА 2017. ГОДИНЕ

Милош Теодосић

        Многи су га оспоравали, говорили да као „клинац” нема физикалије за најбољу сениорску кошарку. Касније када је потврдио да није све у брзини, скочности и мишићима, да је кошарка уметност, стигле су нове замерке да није играч за трофеје.

        Бежала је Евролига Милошу Теодосићу, али коначно је и то успео да пригрли сигурно најлуциднији плејмејкер, који се појавио на српским просторима. Наравно ни репрезентативне медаље нису за бацити, сребро са Олимпијских игра, а пре тога исто одличје и на ЕП односно СП. И увек је Милош био централна фигура.

        Једноставно Теодосић је велики играч, који је преко Железника стигао у Атину, а касније у Москву, где је већ сезонама носиоц игре ЦСКА.

        Иако се ретко појављује у медијима, Теодосић је дао интервју за часопис Елевате у ком је говорио о тренерској каријери, одласку у NBA и о томе због чега не воли пуно да прича изван терена.

        „Рано је за то питање о тренерском послу. Нисам ни размишљао. Мислим да ће моја играчка каријера трајати још доста, а не знам ни да ли имам талента за тренерски посао. Знам само да, ако будем икада тренер, нећу имати много разумевања за овакве играче као што сам ја“, рекао је Теодосић.

        Милош је квалитетом надмашио европске стандарде, па се често спекулише о селидби на другу страну Атлантика.

        „Нисам никада сањао NBA, али желим да одем тамо, то није никада било питање. Имам уговор са ЦСКА до лета 2017. године и није пристојно да разговарам о новим клубовима док не обавим разговор са својим клубом. Свакако желим да се опробам, али питаће се московски клуб иако ми истиче уговор. Са њима ћу прво разговарати.

        Теодосић ове сезоне просечно бележи 18,7 поена уз 8,2 асистенције, али се пре свега истиче сензационалним проигравањима.

        „Нема тајне добре асистенције. Преглед игре, рутина, таленат. Мислим да за то треба да питате тренере или неке стручније од мене. Ја их само изводим, нисам размишљао како настају. Код мене су природан процес. Не знам да ли постоји неки тренинг за асистенцију.

        За разлику од многих других звезда српских плејмејкер ретко се експонира у јавности ван терена, врло тешко је доћи до његовог интервјуа.

        „Мислим да је довољно да се пише о ономе што се види на терену, то је мој посао, асистенције и поени, не и комуникација с новинарима. Никада нисам волео да будем у медијском фокусу ако не заслужим то на терену, а ако заслужим, онда ће новинари сами то написати, па им опет нисам потребан. Обрни окрени, шта ћу вам ја“, закључио је Теодосић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари