Штимац: Тек ћемо бити на највишем нивоу…

СА ТЕОМ И ОСТАЛИМА БИЋЕМО ЈОШ БОЉИ, ЖЕЉНО ИХ ЧЕКАМО, ТО СУ ВИШЕ НЕГО ВАЖНИ ИГРАЧИ

   Владимир Штимац

        Владимир Штимац је у државном тиму од 2013. када је дебитовао на великим такмичењима на Европском шампионату у Словенији, власник је светског и олимпијског сребра, био је репрезентативац и у млађим категоријама, у ризници су злато са јуниорском, потом и са младом селекцијом, касније и два универзитетска злата.

        Са Милошем Теодосићем је најстарији у националном тиму, њиховој генерацији припада и Мирослав Радуљица, иако је годину дана млађи.

        Дакле за Штимца би се могло рећи „стара кука“, како се некад у војсци говорило... Одан је репрезентацији Србије, кад добије позив срећан је што може да се одазове. Радна етика му је највишем нивоу. Иза њега је можда и најбоља клупска сезона, у дресу Бешикташа. Репрезентација је добро изгледала на Трофеју Београд.

        - Морамо да спустимо лопту, Грци и Црногорци су нам дошли у госте, а ми смо већ максимално спремни после 17 дана боравка на Копаонику. Али праве провере тек следе, у Хамбургу, па на Акрополису у Атини. Не умањујем тиме наш тријумф, далеко било, али тек ћемо бити на највишем нивоу. Евробаскет ће бити веома захтеван, неће бити лако доћи до медаље, зато морамо да наставимо да радимо као и до сада.

        Али били сте некомплетни, без капитена Теодосића, Радуљице, Недовића, Симоновића, Калинић је пропустио меч са Црном Гором.

        - Са Теом и осталима, кад се придруже, бићемо још бољи, јачи и стабилнији. Жељно их све чекамо, то су више него важни играчи. До тада нам остаје да као и до сада испуњавамо захтеве селектора и стручног штаба.

        Да ли сте задовољни како сте одиграли?

        - Улогу у репрезентацији знам, најважније ми је да национални тим победи. То ми је увек у првом плану.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари