„Српски снајпер”: Свим снагама за финале...

НИСМО ПОБЕДИЛИ НА НАЈСЈАЈНИЈИ НАЧИН, АЛИ ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ

ДА СМО ПОБЕДИЛИ, КАЖЕ РАДУЉИЦА

Репрезентација Србије

        НАЈБОЉИ играч четвртфиналне утакмице са Чешком био је Зоран Ерцег са 20 поена.

        - Није било уопште лако, у првом полувремену смо играли доста нервозно, Чеси су показали да су врхунска екипа, али у наставку смо повећали ниво енергије, али и вере, и на крају заслужено славили. Ово је један степеник више ка нашем циљу. Не треба да станемо, него да се свим снагама изборимо за финале - поручује Ерцег.

        Српски центар Мирослав Радуљица је брзо ушао у невољу са личним грешкама, али је стигао да убаци 16 поена за 15 минута на терену!

        - Нисмо победили на најсјајнији начин, али је најважније да смо победили. Неке опције из претходних утакмица нису функционисале, тако да смо морали да се прилагођавамо у другом полувремену. Дали смо неке лаке поене, Ерцег је одиграо фантастично, држао нас шутевима, ни на ниском посту нису могли да га бране - каже Радуљица, уз једну примедбу. - На клупи дува промаја, смрзли смо се...

        Немања Бјелица је постигаодве важне тројке, али заслуге за победу приписује колеги по позицији.

        - Увек имамо неког играча који искочи, овог пута то је био Ерцег. Било је доста нервозе, као што сам рекао после меча са Финцима нисмо потценили ниједну екипу. Прво смо очекивали да ћемо играти против Хрвата, можда би било и лакше да је противник био јачи тим.

        Затим је прокоментарисао и атмосферу на стадиону у Лилу.

        - Лош је амбијент у дворани, не због навијача већ због огромног простора. Нисмо имали осећај да играмо за пролаз у полуфинале.

        Немања Недовић каже да су „орлови” ушли у меч са дозом респекта.

        - Контролисали смо резултат, додали гас у другом полувремену, имамо 12 играча спремних да допринесу, а онда је све лакше. Ово ми је прво полуфинале, мало је атмосфера мртва. Довољно говори то што се нисмо претерано радовали. Значи да желимо да освојимо прво место. Ако играмо нашу игру, било ко да је на другој страни - нема шта да тражи - закључио је Недовић.

СЕИБУТИС: ПРОТИВ НАЈБОЉЕГ

        Литвански репрезентативац Реналдас Сеибутис је задовољан победом против Италије, али је свестан тежине задатка на следећем кораку.

        - Ово је тежак турнир за наш тим, имали смо тешку групу и корак по корак тражили игру, хватали ритам. Победили смо јаког противника, а сада нас чека један од најбољих тимова на шампионату, вероватно и најбољи. Србија је показала да је један од фаворита за злато, али покушаћемо све да урадимо како бисмо уграбили победу- поручио је Сеибутис.

        На питање о Србији, његов саиграч Јонас Мачијулис само је рекао „чврсти као ово” и показао металну ограду која дели представнике медија од играча.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари