Српске кошаркашице победиле и Француску

ОСТВАРИЛЕ СУ И ДРУГУ ПОБЕДУ У ЛИОНУ, ПОШТО СУ СЛАВИЛЕ

ПРОТИВ СЕЛЕКЦИЈЕ ДОМАЋИНА СА 64:63

    Женска кошаркашка репрезентација Србије

        Изабранице Марине Маљковић су у првој званичној утакмици на припремама за Евробаскет славиле против Словачке, а против актуелних европских вицешампионки су имале знатно тежи тест.

        Женска кошаркашка репрезентација Србије је сјајно ушла у меч, контролисала је игру, али су се домаће играчице пробудиле у наредном периоду и успеле да преокрену и после 20 минута су водиле са 34:30.

        То је на полувремену размрдало селекцију Србије, која је у трећој четвртини показала своју најбољу игру. Изабранице Марине Маљковић су тај период добиле са 22:13, а на крају се испоставило да су тада оствариле кључну предност. Иако су Францускиње претиле, чак су имале и шут за тријумф, испоставило се да је Милица Дабовић постигла кључне поене са слободних бацања 11 секунди до краја. 

        Најефикаснија у тријумфу селекције Србије била је Ана Дабовић са 12 поена и три скока, док је Милица Дабовић уписала поен мање. Двоцифрене су биле и Невена Јовановић и Данијел Пејџ, које су уписале по десет поена, као и пет, односно шест скокова. 

        У тиму Француске, Дијандра Чачауанг је имала седам поена, четири скока и три асистенције, док је Ендене Мијем имала шест поена и пет скокова. 
        Репрезентацију Србије у суботу од 16.30 очекује сусрет са Великом Британијом, која је раније током дана победила Словачку са 60:51. 

        Европско првенство у Мађарској и Румунији играће се од 11. до 28. јуна, а Србија ће се такмичити у групи Ц са Хрватском, Летонијом, Русијом и Великом Британијом.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари