Србија губи једно место у АБА следеће сезоне

СЛЕДЕЋЕ СЕЗОНЕ СРБИЈА ЋЕ ИМАТИ ТРИ СИГУРНА ПРЕДСТАВНИКА

У РЕГИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ

Детаљ са меча Црвена звезда - Партизан

  • Два кола пре краја лигашког дела шампионата постало је јасно да српски клубови неће моћи да сустигну Црну Гору по висини коефицијента

        Србија је дефинитивно остала без једног места у АБА лиги! Два кола пре краја лигашког дела шампионата постало је јасно да српски клубови неће моћи да сустигну Црну Гору по висини коефицијента оствареног ове сезоне, што аутоматски значи да Србија губи, а Црна Гора добија једно место у Јадранској лиги од сезоне 2016/17.

        Црна Гора је скупила 15, а Србија има 13.5 бодова. Иако има да се игра још до краја лигашког дела Црвена звезда, Партизан, Металац и Мега Лекс никако не могу да претекну Будућност и Сутјеску. Црна Гора ће само једном победом до краја надјачати учинак ривала из Србије, који би до краја могли да скупе чак седам тријумфа, али Будућност и Сутјеска ће одиграти међусобни меч.

        Распоред екипа за следећу сезону изгледа овако. Србија и Хрватска ће имати по три сигурна представника, Словенија ће имати два своја клуба, а Босна и Херцеговина, Македонија и Црна Гора по један. То је укупно 11 клубова. Како ће регионално такмичење наредне сезоне бити умањено за два клуба (Лига се смањује са 14 на 12 клубова), једно преостало место додељује се на конто најбољег оствареног коефицијента на крају ове сезоне. То је, у овом случају - Црна Гора.

        Подсећања ради два полследњепласирана клуба из ове сезоне неће имати право наступа у наредној такмичарској години.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари