Сјајне вести за Србију, „орлове“ и Ђорђевића!

МАЛОУН: НИКОЛА МОЖЕ ДА ОДВЕДЕ СРБИЈУ НА ИГРЕ,

А ТО ЈЕ ПРИЛИКА КАКВА СЕ ПРУЖА ЈЕДНОМ У ЖИВОТУ

 Никола Јокић

        NBA тимови у милионима долара плаћају своје звезде и дуго година уназад од могућих повреда својих играча током репрезентативних пауза бране се осигурањем, па чак и ограничавају број дана који они могу да проведу на припремама.

        Посебан проблем могао би да настане наредног лета, када су Олимпијске игре. То је такмичење на које NBA клубови не могу да не пусте своје играче, али то није случај за предолимпијски квалификациони турнир, какав ће од 4. до 9. јула ове године бити одржан и у Београду.

        Тада ће „орлови“ нашег селектора Александра Ђорђевића борити битке за „оно право“ - Рио 2016.

        Са зебњом смо ишчекивали вести о томе хоће ли Денвер Нагетси, Сан Антонио Спарси и Минесота Тимбервулвси дозволити Николи Јокићу, Бобану Марјановићу и Немањи Бјелици наступ на квалификацијама, које су - с наше тачке гледишта - важније од самих Игара.

        Прве позитивне вести стигле су из Колорада, где је Јокић претходне ноћи одиграо партију сезоне.

        После победе Денвера над Финикс Сансима, тренер тог тима Мајкл Малоун рекао је нешто што ће обрадовати све у Србији, почев од селектора Ђорђевића.

        „Највећа брига, наравно, везана је за здравље, јер не желите да се неки од момака врати повређен“, рекао је Малоун, а преноси „Денвер Пост“.

Али...

        „Али, ако се померим у страну и сагледам да Данило (Галинари, прим. аут) има прилику да одведе Италију на Олимпијске игре, да Жофри (Ловерњ) може да одведе Француску на Олимпијске игре и да Никола (Јокић) може да одведе Србију на Олимпијске игре, схватам да је то прилика каква се пружа једном у животу“, рекао је Малоун и поентирао:

        „С те стране, пружамо пуну подршку нашим играчима“.

        Све што је аутору текста остало потом јесте да пита Јокића...

        „О, мој Боже...“, рекао је Јокић.

        „Био бих почаствован ако бих добио прилику да играм за своју земљу“, рекао је са осмехом наш, сасвим извесно, будући сениорски репрезентативац, који каже да му није сметало то што га је претходног лета Денвер желео на тренинзима и што због тога није могао да игра за „орлове“ на Евробаскету.

        „У реду сам с тим“, нашалио се.

        Без Јокића, али и без Марјановића, којег су Спарси „повукли“ с припрема репрезентације, после контроверзних текстова о томе да је финиш Суперлиге Србије за сезону 2014/15 играо с преломом кости у стопалу, наша репрезентација стигла је до полуфинала ЕП и изгубила од Литваније, због чега ћемо у јулу морати кроз квалификације до Рија.

        Ако би и Грег Поповић и Сем Мичел размишљали попут Малоуна, шансе наших ривала да нас изненаде у „Арени“ биле би - минималне!

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари