Савановић: У очајном сам стању...

НИЈЕ СИГУРАН ДА ЛИ ЋЕ МОЋИ ДА ИГРА ЗА СРБИЈУ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ

         Душко Савановић није сигуран да ли ће бити способан да помогне Србији на Еуробаскету у Словенији.

         Он се недавно видео у Истанбулу са селектором Србије Душаном Ивковићем и објаснио му да има великих проблема са леђима.

         Крилни центар Ефеса тако је потврдио писање грчког портала „Eurohoops“, који је дан раније објавио да ће Ивковић имати доста проблема са саставом тима за ЕП у Словенији. Селектору Србије су наступ у националном тиму отказали Милан Мачван, члан Галатасараја, Коста Перовић (Уникаха), Стефан Марковић (Валенсија), као и играч ЦСКА Зоран Ерцег.

         „Разговарао сам са селектором Ивковићем, када је недавно био у Истанбулу. Изложио сам му тренутни здравствени билтен, који је далеко од доброг. Објаснио сам му да сам у очајном стању, да имам доста проблема са леђима и да константно примам ињекције против болова како бих могао да играм и изгурам сезону до краја“, објаснио је у разговору за „Спорт“ Савановић.

         Он је рекао да је селектору објаснио да у стручном штабу селекције Србије морају да размишљају о опцији да он можда неће бити у стању да се појави на припремама националног тима и игра у Словенији овог лета.

         „Дуда је то схватио и разумео. Уосталом, он је увек био за то да је здравље играча на првом месту и бринуо је о нама. Сигурно је да ћемо бити у контакту и наредних недеља, па ћемо видети како ће се развијати ситуација... Увек сам се одазивао позивима у репрезентацију, што ћу и даље да чиним, ако ми тело и здравље дозволе. Шта да се ради, нисам више ни млад“, рекао је Савановић.

         Еуробаскет 2013 играће се од 4. до 22. септембра у Словенији, а Србија ће наступати у групи Б заједно са селекцијама Босне и Херцеговине, Литваније, Македоније, Црне Горе и Летоније.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари