„Сале Национале“ на клупи Панатинаикоса?

У МИНУЛОЈ СЕЗОНИ ПОМИЊАН КАО ЖЕЉА ОЛИМПИЈАКОСА

И РЕАЛ МАДРИДА, АЛИ ЈЕ У СТАРТУ „САСЕКАО“ СВЕ ГЛАСИНЕ

Александар Ђорђевић

        Долазак српског селектора на клупу Панатинаикоса за Грке је готова ствар.

        Александар Саша Ђорђевић (47) постигао је договор са челним људима Панатинаикоса и ускоро ће бити званично промовисан у новог шефа струке, јављају атински спортски портали.

        Најважнија информација за нас је да ће Ђорђевић наставити да обавља посао селектора и да ће водити репрезентацију Србије на Еуробаскету (прва фаза у Берлину, завршница у Лилу).

        Ђорђевићев уговор са Кошаркашким савезом Србије орочен је до краја шампионата Европе, уз аутоматски продужетак сарадње на још годину дана, ако се „орлови“ пласирају на Олимпијске игре, или бар на интерконтинентални квалификациони турнир.

        „Сале Национале“ је по завршетку играчке каријере тренирао само милански Армани у сезони 2006/07 и Бенетон из Тревиза у сезони 2011/12, али је предводећи Србију до сребрне медаље на FIBA Светском купу у Шпанији доказао да има квалитет да се бави тренерским послом на највишем нивоу.

        Током минуле сезоне помињан је као жеља Олимпијакоса и Реал Мадрида, али је у старту „сасекао“ све гласине, објаснивши да га у репрезентацији „чека озбиљан рад“ и да га не интересује други посао, без обзира на новац или привилегије које би из тога могле да проистекну.

        На клупи „зелених“ прошле сезоне је седео Душко Ивановић, али је црногорски стручњак почетком маја добио отказ, па је сезону привео крају Сотирис Манолопулос.

        Чека се званична потврда информације о Ђорђевићу и Панатинаикосу, где би могао да настави трофејну традицију свог некадашњег саиграча и тренера Жељка Обрадовића...

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари