Радуљица: Одличан су тим, ал' нису бабароге!

ЦЕНТАР „ОРЛОВА“ СМАТРА ДА УЗ „МУШКУ ИГРУ“ МОЖЕМО ДА СЕ НОСИМО

И СА ШПАНИЈОМ, У МЕЧУ ПОСЛЕДЊЕГ КОЛА ГРУПНЕ ФАЗЕ (22.00)

Мирослав Радуљица

         Репрезентација Србије, после половичног учинка у прва четири кола и осигураног пласмана у осмину финала Мундобаскета, у четвртак касно увече игра утакмицу чији исход неће утицати на позицију ниједног од два тима.

         Шпанци су сигурно први, а ми трећи или четврти у групи, с тим да то не зависи од нас, већ од тога како од 18 часова буду играли Француска и Иран. Очекивани исход оставио би нас на четвртом месту, а изненађење подигло за један степеник, осим у случају да Иран победи чак са 25 поена разлике, што, наравно, нема везе са реалношћу.

         Француски селектор Венсан Коле рекао је да његова екипа жели победу, мада је свестан да би тада у четвртфиналу поново могли да се састану са Шпанијом, која их је управо добила резултатом 88:64.

         Дакле, са непораженим домаћином играћемо за част и престиж.

          „Одличан су тим, сви виде како играју. Мељу противнике, ко год да им дође. Али, ако изађемо мушки, да играмо нашу игру, мислим да можемо да се носимо чак и са таквим тимом“, рекао је Мирослав Радуљица после пораза од Бразила у среду.

         Дојучерашњи центар Милвоки Бакса, сада слободни агент, сматра да ипак не треба претеривати са хвалоспевима на рачун „црвене фурије“.

          „Од њих сви праве бабароге. Играли смо са њима пре четири године и мислим да можемо и сада да им парирамо. Имају сјајне играче и играју сјајно, али мора да се изађе на терен и да све од себе, иако сви знају да ће бити тешко“.

         Радуљица је узео на себе део одговорности за други пораз на такмичењу, пре свега због три промашаја са линије слободних бацања.

          „Само је требало да будемо концентрисанији у одсудним моментима и издржимо када су Бразилци кренули да нас ломе. Да пре свега ја убацим она три глупава слободна бацања и да им не дозволимо скокове у нападу. То су ситнице које одлучују у таквим моментима“.

         Против Бразила смо извели 29 бацања, промашили 12 и на крају изгубили са осам поена разлике.

          „Не знам зашто. Ја мислим да добро шутнем, све је правилно, али... Промашио сам када је било најпотребније, нећу да тражим алиби“.

          Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари