Радоњић: Приоритет регионално такмичење

ПОТРЕБНА СУ НАМ ПОЈАЧАЊА ДА БИСМО БИЛИ КОНКУРЕНТНИ У ЕВРОПИ - РЕКАО ЈЕ ТРЕНЕР ЗВЕЗДЕ

Дејан Радоњић

        Кошаркаши и стручни штаб Црвене звезде одржали су у понедељак у београдској „Комбанк арени” традиционално евролигашко дружење са медијима.

        Том приликом представљени су и дресови за наступајућу сезону у којој изабранике Дејана Радоњића очекују одбране домаће и регионалне титуле, као и такмичење у новом формату елитног такмичења.

        - Од почетка припрема, 15. августа, урадили смо све што смо у овом периоду планирали. Урадили смо све да долазак играча буде онако како смо прижељкивали. Улазимо у завршни део припрема и задовољан сам одрађеним до сада - рекао је стратег црвено-белих и потом се осврнуо на очекивања од такмичења у којима ће Звезда наступати.

        - Десетак дана је остало до почетка АБА лиге, која ће бити много јача него прошле сезоне, са више екипа које могу да се боре за врх. Када је Евролига у питању налазимо се међу 16 клубова у Европи и играћемо у најјачем клупском такмичењу. Регионално такмичење је и ове године приоритет. Треба одбранити прво место, што ће нам бити мало теже са овим системом евролигашког такмичења. Свестан сам да неће бити лако, али смо урадили све да имамо овај тим. Ипак, јасно је да су нам потребна појачања да бисмо били конкурентни у Европи. Надам се да ће сезона проћи без много проблема.

        Тренер са највише победа у историји Црвене звезде реално је сагледао могућности екипе у новом формату Евролиге, истакавши наду да ће преостала појачања стићи у најкраћем року.

        - Прво треба кренути од момента да је Евролига тежа него прошле сезоне, видите и сами по прелазном року како су екипе искористиле своје економске ситуације. Верујем у ове момке, урадићемо све да никоме не буде лако да узме бодове у Београду. Треба мало реалније поставити ствари, видећемо у каквом саставу ћемо играти, али ћемо дати све да будемо добри. Надам се да ће појачања стићи што пре. Приоритет су нам центарске позиције, покушаћемо да нађемо најбоља могућа решења. Зависи од тога колико ми можемо да платимо и кога има на тржишту - истакао је Радоњић.

        Капитен српског и регионалног првака Лука Митровић истакао је да су амбиције Звезде свима познате.

        - Већ месец дана се озбиљно припремамо. Више пажње се посвећује самим утакмицама. Чека нас турнир на Криту, па први меч са МЗТ у Јадранској лиги. Што се амбиција тиче оне су јасне код Звезде. Једина разлика је нови формат Евролиге који ће бити напорнији. Важни су нам први мечеви за уигравање - рекао је Митровић, док је плејмејкер Стефан Јовић нагласио да игра не зависи од једног играча.

        - Надам се да ћу имати добру сарадњу са Бјелицом и Кузмићем као што сам имао са Цирбесом, мада ће нам требати времена да се упознамо. Треба сви да дамо све од себе - рекао је српски репрезентативац.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари