Радоњић пред Макаби: Идемо на још један час

„НАСТАВЉАМО СА ЖЕСТОКИМ РИТМОМ, СТИГЛИ СМО СИНОЋ ИЗ ЉУБЉАНЕ, ЈУТРОС ТРЕНИРАЛИ И ВЕЋ СУТРА ПУТУЈЕМО“

        Макаби Тел Авив - Црвена звезда Телеком, трећа епизода.

        Претходне две, на путу ка шестој титули првака Европе освојеној у Милану прошлог пролећа, добио је „Понос Изреала“.

        Свестан тога, снаге противника и неискуства свог тима, тренер црвено-белих Дејан Радоњић пред пут у Тел Авив покушао је да растерети своје играче и ослободи их сваке врсте притиска, и то речима...

         „Идемо на још један час, школа се наставља“, истакао је Радоњић, само дан после 16. узастопне победе у АБА лиги, против Олимпије у Љубљани.

        На старту Топ 16 фазе, Црвена звезда је поражена код куће од Реал Мадрида, а сада је пред најмлађим саставом ове сезоне у Евролиги још већи изазов - утакмица у екс „Нокиа арени“ (четвртак, 20.05).

         „Настављамо са жестоким ритмом. Стигли смо синоћ из Љубљане, јутрос тренирали и већ сутра путујемо“, рекао је Радоњић у „Пиониру“ и додао:

         „Пред нама је дуел са прваком Европе тако да је то обавеза у којој ћемо уживати. Изузетно је значајно што ће наш млад тим играти против првака Европе. Покушаћемо да им парирамо и и да дођемо до изненађења, што би наша победа сигурно била. Пред нама је још један час и радујемо му се“.

        Макаби, за разлику од Црвене звезде, јесте променио тренера у односу на прошлу сезону, када је екипу водио садашњи тренер Кливленд Кавалирса, Дејвид Блат. Уместо њега на клупи је Гај Гудис.

         „Макаби је променио тренера и доста играча, али амбиције и квалитет и даље су високи. Имају јако добре играче и на спољним позицијама и под кошем. Умеју да играју на различите начине, на пример са четири бека и центром. Атлетски капацитет који поседују даје им могућност да играју добро у оба правца, али верујем да можемо да им одговоримо“, рекао је Радоњић.

        Упитан да прокоментарише форму плејмејкера Маркуса Вилијамса, који није на нивоу на ком је играо почетком сезоне, Радоњић је рекао:

         „Битно је да као тим успевамо да превазилазимо такве ситуације, а сигуран сам да ће он опет играти као недавно“, и истакао да су „сви здрави и спремни“.

        Прошле сезоне, у Израелу, Макаби је глатко добио утакмицу резултатом 96:82, с тим да је било и 26 поена разлике крајем друге четвртине, док је меч у „Пиониру“ имао драматичан завршетак, током ког је Црвена звезда испустила вођство и онда имала прилику да победи, али се Демаркус Нелсон оклизнуо у одлучујућем тренутку, под кошем, при резултату 77:78.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари