Радоњић: На Партизан морамо - евролигашки

НЕ БЕЖИМ ОД УЛОГЕ ФАВОРИТА И ТУ НЕМА НИШТА СПОРНО, ХОЋУ ДА ОСВОЈИМО ТРОФЕЈ

Дејан Радоњић

  • Тренер Црвене звезде уочи финала плеј-офа подсећа на два пораза ове сезоне, када је „вечити“ ривал био слабији него сада...

        Црвена звезда и Партизан у петак почињу пету финалну плеј-оф серију у последњих пет година.

        Црно-бели су тријумфовали прва три пута, а црвено-бели прошлог јуна коначно преузели примат (3:0), који сада желе да потврде. Евентуални неуспех не би девалвирао други узастопни трофеј у АБА лиги и пласман у европски Топ 8, али би покварио укупни утисак о, до сада, импресивној сезони.

        „Сматрам да је финале очекивано, као и да има посебну тежину, јер играју ,вечити’ ривали и то су у сваком тренутку веома значајни мечеви“, рекао је Дејан Радоњић на конференцији за новинаре у хали „Александар Николић“.

        „Лично, уопште не желим да бежим од улоге фаворита и ту нема ништа спорно. Хоћу да освојимо трофеј“, додао је Звездин стратег, нагласивши да његову екипу очекује нимало лак посао.

        „Изгубили смо последња два дербија од слабијег тима Партизана него што је садашњи и тако се припремамо. Против оваквог Партизана морамо да пружимо партије евролигашког нивоа“.

        Радоњић је посебно истакао квалитет и искуство Новице Величковића, који су дошли до изражаја и у „мајсторици“ полуфинала против ФМП Железника.

        „Партизан има квалитет и огромно искуство, играче који су освајали трофеје и који знају да играју велике мечеве. Величковић је то јуче показао још једном, али ту је и Витковац, искуство Вилсона, ту су Џонс, који игра фантастичну сезону, Мурић, Цветковић, Маринковић, да не заборавим некога. Против Партизана мора да се игра тимски добро“, подвукао је Радоњић.

        „Не могу да кажем да ће бити блистава кошарка. У питању је борба за трофеј и то је најважније“.

        Шеф стручног штаба црвено-белих, коме је ово четврто финале домаћег плеј-офа, изјавио је да су сви играчи здрави и спремни, као и да су „странци изузетно мотивисани“.

        Посебно поглавље финала, као и увек, биће атмосфера у којој ће се играти утакмице.

        „Осим тога што треба да произведемо на терену, за нас је важно да у петак буде добар амбијент и да на тај начин, уз добру подршку, дођемо до вођства у серији. Генерално, морамо бити спремни на околности у којима ће се играти“.

        Једна од специфичности ове сезоне је Партизанова дуга, двомесечна пауза, у време када се Звезда успешно такмичила на два најважнија фронта.

        Да ли је континуитет јаких утакмица њена предност?

        „Нико не размишља о томе. Хоћемо да имамо предност тако што ћемо показати да ћемо бити бољи од противника“, јасан је Дејан Радоњић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари